Υπαρκτός σουρεαλισμός: Επιτυχημένο το έργο της αναπτυξιακής που κλείσαμε…

Προγράμματα 1,9 εκ. ευρώ περιήλθαν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από την Αναπτυξιακή. Για το λόγο αυτό ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας εξέφρασε την ικανοποίησή του σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τα στελέχη της πρώην Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας με στόχο το συντονισμό για την υλοποίησή τους. Επίσης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο του Προέδρου της Αναπτυξιακής Τρύφωνα Φωτόπουλου. «Η «Αναπτυξιακή» έφερε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οκτώ έργα προϋπολογισμού 1.900.000 εκ. Είναι το αποτέλεσμα της μεθοδικής και στοχευμένης δουλειάς που προηγήθηκε στην Εταιρεία», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Ωστόσο επειδή ο Περιφερειάρχης αποφάσισε πέρυσι το κλείσιμο και τη διάλυση της Αναπτυξιακής Εταιρείας, διερωτάται κανείς, αν ήταν τόσο επιτυχημένο το έργο της Αναπτυξιακής, τότε γιατί την κλείσαμε…

Πρόσφατα με αφορμή ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή σχετικά με την οικονομική διαχείριση της Αναπτυξιακής Επιχείρησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος κλήθηκε από την Πταισματοδίκη Πατρών να καταθέσει σχετικά. Προχώρησε στη συνέχεια σε υπαινικτικές δηλώσεις για έλλειμμα διαφάνειας ως προς τη λειτουργία και την πραγματική σκοπιμότητα της διακοπής λειτουργίας του φορέα. Ο βουλευτής μίλησε για ενδεχόμενα διαχειριστικά ανοίγματα που θα πρέπει να ελεγχθούν, κάτι που δεν πρέπει να αποτρέψει η αναστολή λειτουργίας της εταιρείας.