Πληθώρα υποψηφιοτήτων για τη θέση του διοικητή στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Στα χέρια του Υπουργείου Υγείας βρίσκονται οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για τη θέση του διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου. Ως γνωστόν μετά την “αποπομπή” του Δημήτρη Μιχάλη τους τελευταίους έξι μήνες χρέη διοικητή εκτελεί ο Πάνος Παπαδόπουλος, αναπληρωτής διοικητής του νομικού προσώπου των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Αγρινίου – Μεσολογγίου.

Οι αιτήσεις των υποψήφιων διοικητών εστάλησαν από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια στο Υπ. Υγείας προκειμένου το προσεχές διάστημα οι υποψήφιοι να περάσουν από συνέντευξη. Ωστόσο αιτήσεις για τη θέση του διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου και μέσω άλλων Υγειονομικών Περιφερειών και καλά πληροφορημένες πηγές του ΑγρίνιοCulture.gr λένε πως οι αιτήσεις αυτές ανέρχονται σε πέντε με έξι. Και άλλες τόσες -για την ακρίβεια πέντε- είναι αυτές που κατατέθηκαν μέσω της 6ης ΥΠΕ. Πρόκειται για τις υποψηφιότητες του Στ. Καμμένου, δημοτικού συμβούλου Αγρινίου (που είχε διατελέσει μέλος του ΔΣ του Νοσοκομείου Αγρινίου), του Γιώργου Κυριακόπουλου, διοικητή του Νοσοκομείου Μεσολογγίου την περίοδο 2013-2015, του Συμεών Γκοργκόλη, τέως προϊσταμένου στο Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και μέλος της Συντονιστικής των ΑΝΕΛ στην Αιτωλοακαρνανία, του Ανδρέα Τσώλη, προϊσταμένου στο Τμήμα Ταμείου του δήμου Αγρινίου και του ιατρού Λευτέρη Αραχωβίτη, που διατέλεσε Συντονιστής του «Ποταμιού» στην περιοχή.

Υποψηφιότητες υπάρχουν, ωστόσο το ζητούμενο για το Υπουργείο Υγείας είναι αυτή τη φορά η επιλογή που θα γίνει να αποδειχθεί όσο το δυνατόν πιο κατάλληλη για τη θέση. Και αυτό γιατί, με την ατυχή επιλογή Μιχάλη φάνηκε εκ του αποτελέσματος πως το Νοσοκομείο Αγρινίου παρά την έστω μικρή ενίσχυση σε προσωπικό, παρέμεινε με πολλά προβλήματα άλυτα και “εγκλωβισμένο” σε μια αδικαιολόγητη πολεμική με τους υγειονομικούς και επιστημονικούς φορείς του Νοσοκομείου.