Ανακοίνωση των “7”: “Η συμφωνία θωρακίζει την ισονομία και τον υγιή ανταγωνισμό”

Με κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν και οι επτά άστεγες τηλεοπτικά, μέχρι σήμερα, ΠΑΕ ευχαριστούν τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, για την λύση που βρήκε στο πρόβλημα με τα τηλεοπτικά και τονίζουν πως η συμφωνία θωρακίζει την ισονομία και τον υγιή ανταγωνισμό στο πρωτάθλημα.Επίσης τονίζουν πως και το κράτος θα βγει κερδισμένο απ’ αυτή τη συμφωνία καθώς θα υπάρξουν έσοδα για το ελληνικό δημόσιο από τη συμμετοχή των ομάδων στα κουπόνια των στοιχηματικών εταιρειών.

Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Οι εκπρόσωποι των επτά ΠΑΕ που συμμετείχαν σήμερα σε συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν πως βρέθηκε λύση στο πρόβλημα των ομάδων που είχαν βρεθεί τηλεοπτικά άστεγες μετά τα προβλήματα που δημιούργησε η διάλυση της κεντρικής διαχείρισης.

Η κρατική τηλεόραση θα μεταδίδει τους αγώνες κατόπιν συμφωνίας η οποία επιτεύχθηκε και η οποία προβλέπει κλειστό διετές συμβόλαιο.

Η συμφωνία αυτή καθιστά δυνατή την έναρξη του πρωταθλήματος και θωρακίζει την ισονομία και τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των ομάδων. Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η έναρξη του πρωταθλήματος επιφέρει σημαντικά έσοδα στο ελληνικό δημόσιο καθώς μέσω της συμμετοχής των ομάδων στα κουπόνια των στοιχηματικών εταιρειών το κράτος εισπράττει σημαντικούς φόρους.

Αυτό το έσοδο στο ελληνικό δημόσιο δεν θα προέκυπτε εάν δεν υπήρχε η έναρξη του πρωταθλήματος. Οι επτά ομάδες εκφράζουν θερμές ευχαριστίες στον κ. Βασιλειάδη για την επιτυχημένη λύση που έδωσε καθώς επίσης και στην τηλεόραση της ΕΡΤ, της οποίας η αρωγή είναι σημαντική στις δύσκολες εποχές που διέρχεται το ποδόσφαιρο.

ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΠΑΕ ΑΡΗΣ
ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ
ΠΑΕ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ
ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΊΚΟΣ
ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ