Πανσέληνος Αυγούστου: Εκδηλώσεις στη Νέα Πλευρώνα και το Πάρκο Θερβάντες στη Ναύπακτο

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει από το 2002 με επιτυχία τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία στο κοινό σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού. Η Πανσέληνος του Αυγούστου 2018 έχει ενταχθεί στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Ο εορτασμός της Πανσελήνου του Αυγούστου 2018 θα κορυφωθεί την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018, ημέρα της Πανσελήνου, με εκδηλώσεις που εκκινούν από τις 24 Αυγούστου, συνεχίζονται στις 25 και ολοκληρώνονται στις 27 Αυγούστου. Σε 132 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας θα πραγματοποιηθούν 95 εκδηλώσεις (μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις, προβολές ταινιών) ενώ θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων 37 χώροι και μουσεία.
Η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στη Αιτωλοακαρνανία η ΕΦΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑΔΟΣ θα διοργανώσει στον Αρχαιολογικό χώρο της Νέας Πλευρώνας Μουσική εκδήλωση υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Σπύρου Χολέβα σε συνεργασία με το Πνευματικό και Αθλητικό Κέντρο Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, ενώ στο Πάρκο Θερβάντες- Ενετικός Λιμένας Ναυπάκτου θα πραγματοποιηθεί Χορευτική παράσταση “ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ”, σχολή χορού Ευριδίκης Μεσσήνη. Ώρα 21:00