Η αγάπη για της γης τους κολασμένους φερετζές της κονόμας

Του Δημήτρη Παπαδάκη

Τα κατάφερε και σε αυτό τον τομέα η πρώτη φορά “Αριστερά”. Όλοι της γης οι κολασμένοι που ήρθαν στην Ελλάδα (παράνομα) ως μετανάστες ή πρόσφυγες έζησαν την κόλαση των hot spots. Συνθήκες άθλιες, τριτοκοσμικές παρά τα 1,6 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση στα κονδύλια για το προσφυγικό-μεταναστευτικό στην Ελλάδα έφτασαν και αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην Ελλάδα ξεκινά προκαταρκτική εξέταση των Οικονομικών Εισαγγελέων κατόπιν παραγγελίας της Eισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Το αν θα προκύψει κάτι από αυτές τις έρευνες είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία. Η πραγματικότητα όμως δεν αλλάζει. Και η πραγματικότητα είναι πως αν τα 1,6 δισ. ευρώ πήγαιναν πραγματικά για τη φιλοξενία των μεταναστών – προσφύγων, τότε θα τα περνούσαν ζάχαρη…. Τελικά το πως τα περνούν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες το βλέπουμε π.χ. στη φωτογραφία των “Γιατρών Χωρίς Σύνορα”, όπου 300 γυναικόπαιδα στη Μόρια κοιμούνται ο ένας πάνω στον άλλο μέσα σε αποθήκη. Η πραγματικότητα είναι επίσης πως οι ΜΚΟ έχουν αναλάβει σχεδόν εξ΄ολοκλήρου τη διαχείριση των κονδυλίων για το μεταναστευτικό – προσφυγικό και λειτουργούν σχεδόν σαν κράτος εν κράτει.

Και σήμερα είναι πλέον σαφές πως η πολιτική των ανοικτών συνόρων που ξεκίνησε το 2015 και η πρεμούρα να “βαφτιστούν” όλοι πρόσφυγες αποδείχθηκε πως είχε συγκεκριμένο κίνητρο και πως η αγάπη για τους κολασμένους της γης αποδείχθηκε πως ήταν απλά ο φερετζές για την κονόμα.