Κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου στην απεργία της 14ης Νοεμβρίου

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καλεί την εργατική τάξη της περιοχής σε συντονισμένο αγώνα ενάντια στην αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που έχει τη στήριξη των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις του κεφαλαίου.
Δίνουμε απάντηση στα ψέματα και την κοροϊδία της συγκυβέρνησης . Οργανώνουμε τον αγώνα μας . Να διεκδικήσουμε Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις , κοινωνικές παροχές. Να καταργηθεί το αίσχος των 586€ και 511€, κανένας κάτω από 751€ .
Δίνουμε απάντηση στον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό, στο κλίμα άπνοιας , στη σιγή νεκροταφείου που θέλει να δημιουργήσει η πλειοψηφία της Γ.Σ.Ε.Ε. υπονομεύοντας σταθερά τους αγώνες των εργαζομένων, λέγοντας πως δεν υπάρχουν λόγοι για απεργιακή απάντηση και ότι η απεργία έχει ξεπεραστεί σα μορφή πάλης.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν μαζική αγωνιστική μαχητική απάντηση.
Το Ε.Κ. Αγρινίου παίρνοντας υπόψη όλες τις εξελίξεις στο συνδικαλιστικό κίνημα και την απόφαση της πλειοψηφίας του μεγαλύτερου Εργατικού Κέντρου της χώρας, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας , για απεργία στις 14 Νοέμβρη , μεταθέτει την απεργία από τις 8 του Νοέμβρη για τις 14 Νοέμβρη συμβάλλοντας στον ενιαίο συντονισμό της εργατικής τάξης .
Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας . Καμιά ανοχή , καμιά καθυστέρηση.
Το Ε.Κ.Α. καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμβάλλουν μέσα από τα σωματεία τους στην υλοποίηση του προγράμματος για την επιτυχία της απεργίας και να δώσουν μαζικό αγωνιστικό «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 14 Νοέμβρη και ώρα 10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο.

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων.

ΤΟ Δ.Σ.