Ενημερωτικές δράσεις του Δήμου Αγρινίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού

«Εκδηλώσεις – Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού»
Ο Δήμος Αγρινίου με την Ακτίνα Εθελοντισμού σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιούν ενημερωτικές δράσεις στα Δημοτικά σχολεία του Δήμου Αγρινίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού.

Σήμερα εθελοντές επισκέφθηκαν το 16ο και 17ο Δημοτικό Σχολείο και μίλησαν στους μικρούς μαθητές για την αξία του εθελοντισμού. Όπως τόνισε η επικεφαλής Ανθούλα Μακρή ο εθελοντισμός αποτελεί κορυφαία πράξη ανάδειξης της αγάπης και του σεβασμού στον συνάνθρωπο: “Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, γιατί στο πλαίσιο αυτής της ημέρας ο Δήμος Αγρινίου και η ΑΚΤΙΝΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ θα πραγματοποιήσουν δράσεις ενημέρωσης και αφύπνισης για την αξία του εθελοντισμού στην τοπική κοινωνία και μάλιστα με έμφαση στις μικρές ηλικίες και τα παιδιά. Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια η Δημοτική Αρχή και ο Γιώργος Παπαναστασίου έκαναν ένα σημαντικό βήμα μπροστά. Ανέλαβαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα κίνημα που αναδεικνύει σε υπέρτατη αξία την εθελοντική προσφορά.
Σε ένα κίνημα στο οποίο πρωταγωνιστούν άνδρες και γυναίκες που δίνουν καθημερινά με τη δράση τους ουσιαστικό περιεχόμενο στην έννοια του υπεύθυνου πολίτη στην τοπική κοινωνία. Παγκοσμίως το εθελοντικό κίνημα αποτελεί ένα κίνημα ανθρώπων που βρίσκονται στην πρωτοπορία μιας κοινής προσπάθειας που υπηρετεί έναν στόχο: να κάνουμε την κοινωνία μας πιο δίκαιη και πιο ανθρώπινη, να τη φέρουμε πιο κοντά στις επιθυμίες και τα οράματά μας για τον κόσμο που θέλουμε να ζούμε”.

Στις 5 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, θα γίνει η κεντρική εκδήλωση στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη, στο Αγρίνιο, όπου εθελοντές και εθελόντριες θα ενημερώνουν τους δημότες για τον θεσμό του Εθελοντισμού και όποιο σχολείο επιθυμεί να συμμετέχει με έργα του στο χώρο, μπορούν να τα μεταφέρουν και να παρουσιαστούν εκεί.

View post on imgur.com