Ιστορική νίκη του Παναιτωλικού (1-2) επί του Άρη στη Θεσσαλονίκη

Το πρώτο διπλό της ιστορίας του Παναιτωλικού στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ήταν και το πιο… γλυκό, καθώς έφερε την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Αγρινίου επικράτησε 2-1 του Άρη με γκολ του Μαλή (63′) και του Λουσέρο (75′) με απευθείας εκτέλεση κόρνερ! Ο Ντιγκινί είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 71΄, χαμένο πέναλτι είχαν τα “καναρίνια” στο 31ο λεπτό, με 10 παίκτες αγωνίστηκαν οι γηπεδούχοι από το 30′ εξαιτίας της αποβολής του Κουέστα.

Ο Άρης ήταν πιο δραστήριος στο πρώτο 15πτο του αγώνα, απείλησε τον Παναιτωλικό μέσα από την κεφαλιά του Γιώργου Δεληζήση στο 5ο λεπτό (έπειτα από εκτέλεση κόρνερ) αλλά και με το δοκάρι του Χαμζά Γιουνές έπειτα από εκτέλεση του Τυνήσιου από πλάγια θέση. Ο Παναιτωλικός είδε το αγωνιστικό σχέδιό του να πηγαίνει περίπατο με τον σοβαρό τραυματισμό του Καμαρά στο 13ο λεπτό (έπειτα από σύγκρουση με τον Δεληζήση) και την αναγκαστική αλλαγή του με τον Μανά. Ο Παναιτωλικός ισορρόπησε το παιχνίδι μετά τα πρώτα 15 λεπτά, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το πρόβλημα του Άρη στο αμυντικό transition αλλά στο 19ο λεπτό τόσο ο Μανά όσο και ο Μάζουρεκ δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Για να φθάσουμε στο 28ο λεπτό και στο τραγικό λάθος του Γιώργου Δεληζήση. Θέλησε να γυρίσει την μπάλα στο Κουέστα βρισκόμενος στη γραμμή του κέντρου, δεν είδε τον Μοράρ ο οποίος καραδοκούσε, ο Ρουμάνος έγινε κάτοχος την μπάλα και ολομόναχος απέναντι στον Κουέστα προσπάθησε να περάσει και τον Ισπανό τερματοφύλακα. Ο τελευταίος τον ανέτρεψε, ο διαιτητής Ευαγγέλου υπέδειξε σωστά το πέναλτι και παράλληλα απέβαλλε τον Κουέστα. Η εκτέλεση του Μάζουρεκ ήταν εξίσου κακή κι έτσι ο Παναιτωλικός έχασε μοναδική ευκαιρία για να σκοράρει.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο δεύτερο μέρος με σκοπό ν’ αφήσουν χώρο στους φιλοξενούμενους και να παίξουν με αντεπιθέσεις. Μετά από έναν ωραίο συνδυασμό του Γκάμα, του Ματέο Γκαρσία και του Ντιγκινί, ο τελευταίος σούταρε από καλή θέση έξω.

Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα ευτύχησε να προηγηθεί στο 61’ από εκτέλεση κόρνερ του Μοράρ και τον Μαλή να μπαίνει με την μπάλα στα δίχτυα με προβολή για να κάνει το 0-1, παγώνοντας το «Κλεάνθης Βικελίδης». Στο 71’ ο Άρης απάντησε μετά από δέκα λεπτά για να κάνει το 1-1, όταν ο Γκάμα βρήκε κάθετα τον Μενέντεθ, αυτός έκανε τη συρτή σέντρα στην καρδιά της μικρής περιοχής και ο Ντιγκινί έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Την ώρα που ο Άρης το πίστεψε πως θα μπορούσε να πάρει κάτι από το ματς ήρθε ένα ακόμα αναπάντεχο γκολ, από τραγικό προσωπικό λάθος, αφού πρώτα ο Παναιτωλικός απείλησε με τον Μοράρ (εντυπωσιακή επέμβαση του Αναγνωστόπουλο σε κόρνερ), ήρθε το γκολ από απευθείας εκτέλεση κόρνερ. Ο Λουσέρο εκτέλεσε από τα δεξιά με το αριστερό χαμηλά, ο Σιώπης άνοιξε τα πόδια πάνω στην αναπήδηση και με τα φάλτσα που είχε η μπάλα αιφνιδίασε τον Αναγνωστόπουλο για να γίνει το 1-2.

Ο Άρης πίεσε, αλλά ανορθόδοξα και ο Βέλεθ στο 86’ ήταν ο μόνος που πλησίασε στο γκολ με τον σταθερό Κυριακίδη να επεμβαίνει, όπως έκανε και στα γεμίσματα του Άρη στις καθυστερήσεις. Ο Παναιτωλικός έφυγε από τη Θεσσαλονίκη με διπλό πεντάδας.

ΑΡΗΣ(Παντελίδης): Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Βέλεθ, Δεληζήσης, Βαλεριάνος (55’ Μενέντεζ), Σιώπης, Ματίγια, Γκάμα, Ματέο Γκασία (82’ Ναζλίδης), Ντιγκινί, Γιουνές (29’ Αναγνωστόπουλος)
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Δέλλας): Κυριακίδης, Λιάβας, Τσοκάνης, Μαλής, Σουάρες, Ντίαζ (88’ Χαντακιάς), Λουσέρο, Καμαρά (13’ Μανά), Μάζουρεκ (83’ Τσιγγάρας), Ντα Σίλβα, Μοράρ