Ενημέρωση από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα προώθησης επιχειρήσεων

Ευρωπαϊκά προγράμματα προώθησης ευρωπαϊκών επιχειρήσεων EU Gateway 2019

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα προώθησης ευρωπαϊκών επιχειρήσεων EU Gateway για το 2019.

Το EU Gateway- Business Avenues είναι μια πρωτοβουλία που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και βοηθά τις ευρωπαϊκές εταιρείες να δημιουργήσουν μακροχρόνιες επιχειρηματικές συνεργασίες στην Ασία.Οι ευρωπαϊκές εταιρείες που πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε επιχειρηματική αποστολή μιας εβδομάδας που επικεντρώνεται σε έναν συγκεκριμένο τομέα στην Κορέα, τη Νοτιοανατολική Ασία, την Κίνα και την Ιαπωνία. Οι εταιρείες επωφελούνται από μια σειρά υπηρεσιών υποστήριξης, οι οποίες περιλαμβάνουν καθοδήγηση, υλικοτεχνική και οικονομική υποστήριξη.Σκοπός των δράσεων είναι η ενίσχυση της συνεργασίας των ευρωπαϊκών μικρομεσαίων επιχειρήσεων με αντίστοιχες άλλων χωρών της Ασίας, με στόχο τη διείσδυση των πρώτων στην αγορά των τελευταίων και την ανάπτυξη συνεργιών.

Tα διάφορα προγράμματα και οι προγραμματισμένες έως τώρα επιχειρηματικές αποστολές είναι:
 Πρόγραμμα «EU Green Gateway to Japan».
Στο πλαίσιο του προγράμματος «EU Green Gateway to Japan», χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση (www.eu-gateway.eu/content/japan, www.eu/business-missions) προγραμματίζονται οι ακόλουθες επιχειρηματικές αποστολές από την ΕΕ στην Ιαπωνία:

• GREEN ENERGY TECHNOLOGIES
Ημερομηνία διεξαγωγής: 23 έως 27 Σεπτεμβρίου 2019
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 24 Μάιου 2019
Πληροφορίες και αιτήσεις στον ιστότοπο:
https://www.eu-gateway.eu/businessmissions/missions-calendar/green-energy-technologies-japan-1

• CONSTRUCTION & BUILDING TECHNOLOGIES
Ημερομηνία διεξαγωγής: 18 έως 22 Νοεμβρίου 2019
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 05 Ιουλίου 2019
Πληροφορίες και αιτήσεις στον ιστότοπο:
https://www.eu-gateway.eu/businessmissions/missions-calendar/construction-building-technologies-japan-0

Στις ανωτέρω επιχειρηματικές αποστολές, όπως αναφέρει το Γραφείο ΟΕΥ Τόκυο, μπορούν να λάβουν μέρος όλες οι δυναμικές καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) των κρατών μελών της Ε.Ε., οι οποίες επιθυμούν να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στην Ιαπωνία και οι οποίες συμβάλλουν στην οικονομική και τεχνολογική ανάπτυξη μέσω καινοτόμων τεχνικών σε οιοδήποτε στάδιο της παραγωγής, αποθήκευσης, διανομής ή των πωλήσεων. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις μέσω διαδικτύου. Τα κριτήρια επιλεξιμότητας αναφέρονται αναλυτικά στους ιστότοπους: https://www.eu-gateway.eu/content/eligibility-criteria, και www.eugateway.eu/content/selection.
 Επιχειρηματική αποστολή «ΕU Gateway to Korea Organic Food and Drinks».

Από 26 έως 30 Νοεμβρίου 2018, έλαβε χώρα στη Σεούλ, η καθιερωμένη πλέον ευρωπαϊκή επιχειρηματική αποστολή Gateway to Korea με αντικείμενο τα οργανικά βιολογικά τρόφιμα και ποτά. Συμμετείχαν 46 εταιρείες από 18 χώρες, εκ των οποίων 3 ελληνικές. Οι αποστολές αυτές αποσκοπούν κυρίως στην ενίσχυση των μικρομεσαίων εταιρειών από τις μικρότερες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες αντιμετωπίζουν περισσότερες δυσκολίες στο να προσεγγίσουν μόνες τους αγορές όπως αυτή της Νοτίου Κορέας.
Η οργανωτική ευθύνη είναι της ευρωπαϊκής υπηρεσίας, η Ε.Ε. συγχρηματοδοτεί τη συμμετοχή στη δράση αυτή με το 100% του κόστους διαμονής, μέχρι το ποσό των 1.000 ευρώ, καθώς και το 80% του κόστους διερμηνείας και παραγωγής προωθητικού υλικού στην κορεατική γλώσσα, μέχρι το ποσό των 1.000 ευρώ. Οι συμμετέχουσες εταιρείες καλύπτουν εξ ιδίων ουσιαστικά μόνο το κόστος του αεροπορικού εισιτηρίου.
Η επόμενη αποστολή Gateway to Korea Organic Food and Drinks θα πραγματοποιηθεί από 4 έως 8 Νοεμβρίου 2019 και οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής έως τις 14 Ιουνίου 2019 μέσω του συνδέσμου: https://www.eugateway.eu/business-missions/missions-calendar/organic-food-beverage-korea-

 Πρόγραμμα δράσεων εξωστρέφειας ευρωπαϊκών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Σιγκαπούρη 2019 «Business Avenues on South east Asia».

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα EU Business Gateway on South east Asia, προβλέπονται να πραγματοποιηθούν εντός του 2019 πέντε επιχειρηματικές αποστολές στη Σιγκαπούρη σε συνδυασμό με άλλη χώρα της ASEAN στους τομείς:

• Τεχνολογίες Περιβάλλοντος και Υδάτων (18-22 Μαρτίου)
• Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (17-22 Ιουνίου)
• Υγείας και Ιατρικών Τεχνολογιών (29 Ιουλίου-2 Αυγούστου)
• Βιολογικά Τρόφιμα και Ποτά (1-7 Σεπτεμβρίου)
• Τεχνολογίες Κατασκευών και Κτιρίων (4-10 Νοεμβρίου)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν αν αντλούν πληροφόρηση και να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα: https://www.eu-gateway.eu/.