Λαϊκή Ενότητα: Το υπερταμείο λαφυραγωγεί και τις αρχαιότητες της Αιτωλοακαρνανίας

Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας

Το υπερταμείο λαφυραγωγεί και τις αρχαιότητες της Αιτωλοακαρνανίας
Ακόμα κι οι πιο πιστοί οπαδοί των μνημονιακών πολιτικών δε μπορούν πια παρά να παραδεχτούν ότι η χώρα έχει πλήρως παραδοθεί στη διεθνή τοκογλυφία και στα ξένα συμφέροντα, σε μια εποχή που ασμένως διατυμπανίζεται από τους κυβερνώντες η «έξοδος» από τα μνημόνια.
Πείθονται όλοι σιγά-σιγά ότι όχι μόνο δεν πρόκειται για έξοδο από τα μνημόνια, αλλά αυτές οι άγριες πολιτικές του ξεπουλήματος της χώρας, της δημόσιας περιουσίας της και της περαιτέρω εξαθλίωσης της Ελληνικής κοινωνίας συνεχίζονται, σ’ αυτή τη νέα μνημονιακή περίοδο.
Η λαφυραγώγηση της χώρας απ’ το υπερταμείο αυτόν τον καιρό συντελείται και στην Αιτωλοακαρνανία, στον κήπο των ηρώων στο Μεσολόγγι και σε μια σειρά Βυζαντινά μνημεία της ευρύτερης περιοχής.
Οι τοπικοί άρχοντες που επί χρόνια αδιαφόρησαν για τις μνημονιακές πολιτικές και τη δράση του υπερταμείου σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, αρχίζουν τώρα να εννοούν πως όταν φτάνει η φωτιά στο σπίτι του γείτονα θα έρθει και στο δικό τους. Τώρα δήθεν οδύρονται κάποιοι Αιτωλοακαρνάνες παράγοντες σαν Αντουαννέτες για την αφαίρεση των μνημείων στην περιοχή ευθύνης τους.
Βέβαια οι σχετικές υποκριτικές ανακοινώσεις του κυβερνητικού κόμματος(ΣΥΡΙΖΑ) και στελεχών του για τα μνημεία της Αιτωλοακαρνανίας, που τώρα αρπάζει το υπερταμείο, αλληλοδιαψεύδονται• όμως το ψέμα σ’ αυτό τον πολιτικό χώρο είναι πλέον το βασικό συστατικό του.
Είναι γνωστό ότι οι αρχαιότητες έχουν κωδικοποιηθεί και δεν αναφέρονται με τα ονόματά τους. Για να καταλάβει κάποιος σε ποια μνημεία αναφέρονται κάθε φορά οι όποιοι κωδικοί εντάσσονται στο υπερταμείο, θα πρέπει να ανατρέξει στη σκοτεινή λίστα των 10.119 ακινήτων που έχουν περιληφθεί στο ξεπούλημα.
Όσο η χώρα υλοποιεί το μνημονιακό πρόγραμμα με ορίζοντα το 2060 και την υποθήκευση της Πατρίδας για 99 χρόνια, τα πάντα, αρχαιότητες και δημόσια περιουσία θα περιέρχονται σε ξένα συμφέροντα, στα τοκογλυφικά φαντς και στο υπερταμείο της ανελέητης λαφυραγώγησης.
Ο μόνος δρόμος που μένει στον Ελληνικό λαό είναι η αντίσταση και η ανατροπή όλων αυτών των δυνάμεων που ψηφίζουν και υλοποιούν πολιτικές ξεπουλήματος της χώρας, της ιστορίας και του πολιτισμού της. Η ανεξαρτησία της χώρας μπορεί να επιτευχθεί έξω απ’ την ευρωγερμανική φυλακή της ευρωζώνης, έξω απ’ τα δεσμά της επιτήρησης και των μνημονίων, έξω απ’ τον φαύλο και αδιέξοδο κύκλο της χρεοκρατίας.