Μπλόκο στην Ιόνια Οδό στο Χαλίκι στήνουν τη Δευτέρα 28/1 οι αγρότες

Σε ξεσηκωμό και δημιουργία μπλόκου καλεί τους αγρότες της περιοχής η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, δίνοντας ραντεβού την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου και ώρα 12.00 στο κόμβο στο Χαλίκι στην είσοδο της Ιόνιας Οδού. Παράλληλα με αιχμή τα οξυμένα προβλήματα της κτηνοτροφίας θα πραγματοποιηθεί μεγάλο συλλαλητήριο στον κόμβο της Αμφιλοχίας την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου ώρα 11.30. Όλα αυτά αποφασίστηκαν σε διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Αγγελόκαστρο, όπου παραβρεθήκαν αντιπροσωπείες από τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας-Άρτας-Κέρκυρας- Πελοποννήσου καθώς και Αγροτικοί Σύλλογοι της Αχαΐας.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
Με μαζική συμμέτοχη ολοκληρώθηκε η διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Αγγελόκαστρο όπου παραβρεθήκαν αντιπροσωπείες από τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας-Άρτας-Κέρκυρας- Πελοποννήσου καθώς και Αγροτικοί Σύλλογοι Αιγίου, Αχαΐας. Απο την πλευρά της Πανελλαδικής Επιτροπής Παρευρέθηκε ο Ρίζος Μαρούδας Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ν.Λαρίσας
Εκφράστηκε προβληματισμός για τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι, την καταγεγραμμένη απώλεια εισοδήματος κατά 4.9% για το 2018, το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής σε πετρέλαιο, ρεύμα και εφόδια, τις ανοιχτές και χαμηλές τιμές που δίνουν βιομηχανίες γάλατος, έμποροι κυρίως σε βαμβάκι και γάλα, το αίσχος με τον ΕΛΓΑ που είτε δεν αποζημιώνει με διάφορες προφάσεις τις ζημιές στην παραγωγή είτε δίνει ψίχουλα για αποζημιώσεις και αυτά με ένα χρόνο καθυστέρηση.
Εκφράστηκε όμως πάνω από όλα αγωνιστική διάθεση για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης που προβάλλουμε, να ανακόψουμε τα χειρότερα μέτρα της κυβέρνησης, η συμφωνία με την απόφαση-κατεύθυνση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων για μαζικά και μαχητικά δυναμικά μπλόκα σε όλη την χώρα.
Καλούμε όλους τους Αγρότες και κτηνοτρόφους σε Αιτωλοακαρνάνικο ξεσηκωμό
Την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου και ώρα 12.00 στο Κόμβο Στο Χαλίκι «Είσοδος Ιόνιας Οδού»
Προσυγκεντρώσεις με τρακτέρ θα υπάρχουν στην Συκιά Μακρυνείας 11.00- Αγγελόκαστρο ώρα 11.00.
Ταυτόχρονα με αιχμή τα οξυμένα προβλήματα της κτηνοτροφίας την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί μεγάλο συλλαλητήριο στον κόμβο της Αμφιλοχίας ώρα 11.30.