Αξεσουάρ Αυτοκινήτου: Συμβουλές για να επιλέξετε καλύμματα καθισμάτων και τιμονιού

Το όχημά μας «ζητάει» και αυτό τα μικροπραγματάκια του. Αυτά δεν είναι άλλα από τα αξεσουάρ αυτοκινήτου.

Τι θα πάρουμε και πως θα το επιλέξουμε;
Ακούγεται εύκολο όμως κάποιες για διάφορους λόγους φαίνεται ότι πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό. Άντε δύο σε ορισμένες περιπτώσεις.

Σε αυτό το άρθρο θα κάνουμε τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη για δύο συγκεκριμένα αξεσουάρ αυτοκινήτου. Δείτε λοιπόν παρακάτω ορισμένες πρακτικές συμβουλές για να επιλέξετε σωστά καλύμματα καθισμάτων αυτοκινήτου και κάλυμμα τιμονιού.

Καλύμματα καθισμάτων αυτοκινήτου

Δύο είναι αυτά που πρέπει να γνωρίζετε επιλέγοντας καλύμματα καθισμάτων αυτοκινήτου. Αυτά δεν είναι άλλα από την εφαρμογή στα καθίσματα του αμαξιού σας και το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα.

Ως προς το υλικό κατασκευής τα πράγματα μοιάζουν να είναι αρκετά εύκολα. Το τι θα επιλέξετε είναι θέμα γούστου και χρημάτων που σκοπεύετε να διαθέσετε. Φυσικά κάποια υλικά μπορεί να σας προσφέρουν και κάποια πλεονεκτήματα, όπως για παράδειγμα προστασία από την υγρασία.

Ως προς την εφαρμογή από την κατασκευή τους τα καλύμματα καθισμάτων αυτοκινήτου ταιριάζουν στις περισσότερες περιπτώσεις στα περισσότερα αυτοκίνητα. Πιο συγκεκριμένα η μεγάλη πλειονότητα είναι σχεδιασμένη με 3 ή 4 φερμουάρ ώστε να εφαρμόζουν στα διαιρούμενα πίσω καθίσματα είτε στις διαιρούμενες πίσω πλάτες, είτε ακόμα και στα διαιρούμενα πίσω κάτω καθίσματα.

Τα μοντέρνα ωστόσο καλύμματα μπορούν να ταιριάξουν με αυτοκίνητα που διαθέτουν πλαϊνούς αερόσακους. Επιπλέον διαθέτουν 5 προσκέφαλα για τα μοντέλα που έχουν αυτό τον εξοπλισμό.

Η εφαρμογή δεν είναι κάτι που θα πρέπει να σας ανησυχεί καθώς ένας μεγάλος αριθμός από ελαστικούς ιμάντες και γαντζάκια σας δίνουν τη δυνατότητα να τα τοποθετήσετε μόνοι σας.  Μπορείτε μα δείτε μια μεγάλη ποικιλία από καλύμματα καθισμάτων αυτοκινήτου, εδώ.

Κάλυμμα τιμονιού

Οι επιλογές σας ως προς το κάλυμμα τιμονιού είναι οι παρακάτω:

Ως προς τα χρώματα και τα σχέδια μπορείτε να επιλέξετε από μία μεγάλη ποικιλία ώστε να βρείτε αυτό που ταιριάζει στο γούστο σας.

Ως προς το υλικό θα βρεις επίσης μια μεγάλη γκάμα. Ξεχωρίζουν ωστόσο καλύμματα τιμονιού από δέρμα ή δερματίνη χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλα πολύ καλής ποιότητας.

Τα καλύμματα τιμονιού χωρίζονται επίσης σε ραφτά ή δετά.

Προκειμένου να επιλέξετε το κάλυμμα που είναι κατάλληλο για το δικό σας τιμόνι, μετράτε τη διάμετρο και το πάχος του τιμονιού. Θα αντιστοιχεί σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες: small, medium, large.

Για τα καλύτερα αξεσουάρ αυτοκινήτου, ο προορισμός είναι ένας: SavelTrade. Δίπλα σε εσάς και το αυτοκίνητό σας από το 1979.