Άνευρος ο Παναιτωλικός ηττήθηκε στο Αγρίνιο απο τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός των 10 παικτών από το 59ο λεπτό επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο με γκολ του Γιάννη Μπουζούκη στο 32′. Χωρίς ουσία το παιχνίδι των γηπεδούχων.

Φλύαρος ο Παναιτωλικός
Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο γήπεδο με διάθεση να πιέσουν τους παίκτες του Παναθηναϊκού και η τακτική του Δέλλα, δημιούργησε προβλήματα στους Πράσινους. Το Τριφύλλι είχε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι με τον Μακέντα στο 2ο λεπτό, όμως η μπάλα πέρασε άουτ μετά το σουτ του Ιταλού μέσα από την περιοχή, ενώ οι Αγρινιώτες απείλησαν στο 5′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάζουρεκ.

Στο 9ο λεπτό ο Παναθηναϊκός απείλησε με μακρινό σουτ του Κάτσε και οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 28ο λεπτό με τον Μαλή. Ο νεαρός στόπερ προωθήθηκε σε στημένη φάση και έκανε την κεφαλιά με τον Διούδη να κάνει σπουδαία επέμβαση.Ο Παναιτωλικός έμεινε ψηλά και πίεσε τον Παναθηναϊκό, όμως οι Πράσινοι εκμεταλλεύτηκαν μια στιγμή αδράνειας στα μετόπισθεν της ομάδας του Αγρινίου και …χτύπησαν την κατάλληλη στιγμή. Στο 32ο λεπτό, ο Χατζηγιοβάνης έκανε εξαιρετική κάθετη πάσα για τον Μακέντα, ο Ιταλός πάσαρε στον Μπουζούκη, ο οποίος είχε πατήσει περιοχή και ο νεαρός μεσοεπιθετικός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη, κάνοντας το 1-0. Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν για τους γηπεδούχους. Μετά από σέντρα του Γουίλιαν, ο Κολοβέτσιος έκανε την προβολή και πρόλαβε τον Μπαΐροβιτς στο 42ο λεπτό, προτού ο επιθετικός του Παναιτωλικού κάνει το σουτ και απειλήσει τον Διούδη.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι με λανθασμένη νοοτροπία, οι παίκτες του Δώνη αντί να παίξουν, προτίμησαν να γυρίσουν πίσω, να δώσουν χώρο στον Παναιτωλικό και να περιοριστούν σε παθητικό ρόλο.H αποβολή του Κάτσε έκαναν ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό. Ο Αλβανός έκανε χοντρό λάθος, άφησε το ᾽᾽τριφύλλι᾽᾽ με παίκτη λιγότερο και ήταν λογικό ο Παναιτωλικός να πιέσει για το γκολ της ισοφάρισης. Η συγκέντρωση των παικτών του Παναθηναϊκού και η αδυναμία του Παναιτωλικού να φτιάξει σωστά δομημένες επιθέσεις στους χώρους, ήταν τα κλειδιά που κράτησαν το 1-0 υπέρ του Παναθηναϊκού μέχρι το φινάλε.

Παναιτωλικός (4-2-3-1): Κυριακίδης, Μαρινάκης (71’ Λιάβας), Μαλής, Άργκους, Αμαράλ, Ντίας, Λουσέρο, Μανά (64’ Γκούγκα), Μάζουρεκ, Γουίλιαν, Μπαϊροβιτς (82’ Τσιγγάρας).
Παναθηναϊκός (3-4-2-1): Διούδης, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Κάτσε, Ινσούα, Μπουζούκης (89’ Παντελάκης), Χατζηγιοβάνης (75’ Καμπετσής), Μακέντα (65’ Δώνης).