Ξέχασε το Αγρίνιο η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, λέει ο δήμος Αγρινίου

Αίτημα στο ΟΑΕΔ για την παραχώρηση της χρήσης του γηπέδου που βρίσκεται στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Ιωάννη Ρηγανά θα καταθέσει ο δήμος Αγρινίου. Η σχετική απόφαση πάρθηκε στη πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να συναφθεί χρησιδάνειο με τον ΟΑΕΔ -στον οποίο ανήκει ο χώρος- και ο δήμος Αγρινίου να μπορέσει να καταθέσει πρόταση στο πρόγραμμα “ΦιλόΔημος” για την ανακατασκευή του γηπέδου.

Γ. Παπαναστασίου: Ο υφυπουργός είχε δεσμευτεί, αλλά δεν έχουμε δει τίποτα

Ωστόσο από την πλευρά της δημοτικής αρχής Αγρινίου εκφράστηκαν σαφείς αιχμές για την αντιμετώπιση που έχουν τύχει τα αιτήματα του δήμου Αγρινίου από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Όταν ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης,εγκαινίασε στο Αγρίνιο το Κλειστό Γήπεδο της Αερογέφυρας, συμφώνησε με το δήμο Αγρινίου η ΓΓΑ να χρηματοδοτήσει την ανακατασκευή του γηπέδου της Λεπενούς και την ανακατασκευή του ταρτάν στο ΔΑΚ Αγρινίου και ο δήμος Αγρινίου να χρηματοδοτήσει την ανακατασκευή του γηπέδου του Καινουρίου. “Ο υφυπουργός είχε δεσμευτεί, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουμε δει τίποτα” είπε χαρακτηριστικά και μάλιστα ανέφερε πως τον περασμένο Οκτώβριο όταν εντάχθηκαν κάποια έργα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού επικοινώνησε μαζί του για να του πει ότι ξέχασε το Αγρίνιο. Μάλιστα ο Γ. Παπαναστασίου σημείωσε με νόημα πως έργα όμορων δήμων, όπως το Άκτιο – Βόνιτσα και η Ναυπακτία, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της ΓΓΑ και πρόσθεσε πως θα ήταν άδικο να μην χρηματοδοτηθούν αυτά τα έργα από τη Γενική Γραμματεία και να μας πουν βάλτε τα στο “ΦιλόΔημο”… Εννοώντας προφανώς πως αν συμβεί κάτι τέτοιο, ο δήμος Αγρινίου θα είναι “ριγμένος”, αφού άλλοι δήμοι και μικρότεροι σε μέγεθος έχουν πάρει ήδη χρήματα από τη ΓΓΑ και επίκειται να χρηματοδοτηθούν και από το “Φιλόδημο”. Μάλιστα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Γκρίζης μίλησε ευθέως για πριμοδότηση των δήμων αυτών έναντι του δήμου Αγρινίου. Η αλήθεια πάντως είναι πως μέχρι τώρα η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει υπογράψει προγραμματικές συμβάσεις για αντίστοιχα έργα με τους δήμους Ακτίου – Βόνιτσας, Ναυπακτίας και Μεσολογγίου, όχι όμως και με το δήμο Αγρινίου.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί πως ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου ανέφερε πως το πρόγραμμα “ΦιλόΔημος” με την πρόσκληση του για τις αθλητικές εγκαταστάσεις των Δήμων κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, όμως τόνισε πως θα πρέπει να γίνει κατανομή των πόρων ανάλογα με τις ανάγκες και τον πληθυσμό της κάθε περιοχής.