Δυτική Ελλάδα: Μόλις 23 κλίνες ΜΕΘ, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και κλίνες ΜΕΘ στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα γενικότερα, αναδεικνύει η ΠΟΕΔΗΝ, με την κινητοποίηση που πραγματοποιεί στο Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και στην 6η ΥΠΕ στην Πάτρα, με την ονομασία «Κίνημα Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας».

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, αναλογικά με τον πληθυσμό της, θα έπρεπε να λειτουργούν 100 κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και αντ’ αυτού λειτουργούν μόλις 23!”Η Δυτική Ελλάδα με πληθυσμό 700.000 διαθέτει μόνο 23 κλίνες ΜΕΘ!!! Παγκόσμια πρωτοτυπία” αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ.

ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ ΑΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου 8 +2 (οι δύο όχι πάντα ανάλογα το προσωπικό), Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας 6, Νοσοκομείο Αγρινίου 5 +2 (οι δύο όχι πάντα, ανάλογα το προσωπικό), Νοσοκομείο Πύργου 4.Λειτουργεί το νέο Νοσοκομείο με τον οργανισμό του παλαιού αν και η μεταφορά στο νέο έγινε ο έτος 2013. Ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.
Στον οδικό άξονα από Αττική έως την Ήπειρο 360 χιλιόμετρα λειτουργούν 25 κλίνες ΜΕΘ: 5 κλίνες στην Κόρινθο, 14 κλίνες στην Πάτρα και 5 έως 7 κλίνες στο Αγρίνιο!!!
Στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά αν και τα Νοσοκομεία έχουν ΜΕΘ έτοιμες εξοπλισμένες δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού.
Με βάση τον πληθυσμό στη Δυτική Ελλάδα θα έπρεπε να λειτουργούν τουλάχιστον 100 κλίνες ΜΕΘ.