Ο Μαδούρο κι ο Μπαλούρδο

Σε μια κυνική ομολογία για τα κίνητρα των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα προχώρησε ο Μπαρπά Μπαλούρδος από την Μασατσουσετς, υπεύθυνος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον, δηλώνοντας σε συνέντευξή του στο Fox News ότι θα «κάνει μεγάλη διαφορά για τις ΗΠΑ από οικονομικής άποψης αν οι αμερικανικές εταιρείες ελέγχουν το πετρέλαιο στη Βενεζουέλα.

Στην συνέχεια πρόσθεσε ότι αυτήν τη στιγμή βρίσκονται στη Βενεζουέλα κράτη με αντίθετα συμφέροντα από τα δικά μας», εννοώντας τη Ρωσία και την Κίνα. Υπενθυμίζεται ότι η Βενεζουέλα, είναι η χώρα με τα μεγαλύτερα επιβεβαιωμένα αποθέματα πετρελαίου παγκοσμίως.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι αυτή η τεταμένη κατάσταση που προκαλεί η Αμερική, γίνεται σημείο πολιτικής αντιπαράθεσης, στο Ελλαδιστάν του 2019. Οι μεν άριστοι προασπίζονται την “Δημοκρατία” των ΗΠΑ (γιατί αυτό έκαναν πάντα), οι δε της Κυβέρνησης υπερασπίζονται τον Μαδούρο σε μια ύστατη προσπάθεια να αποδείξουν την “αριστεροσύνη” τους .

Σίγουρα ο Μαδούρο δεν είναι το καλύτερο παιδί, αλλά αυτό δεν δίνει εξουσία σε καμία Αμερική και καμία άλλη χώρα, να κάνει πόλεμο στην Βενεζουέλα με πρόσχημα την εκδημοκράτισή της.

Γ.Κ.