Με επιτυχία ξεκίνησαν οι πρώτες δύο θεατρικές παραστάσεις «ΟΙΚΟθέατρο 2019»

Με επιτυχία ξεκίνησαν οι θεατρικές παραστάσεις μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Ναυπάκτου, που διοργανώνει για 9η χρονιά η Περιβαλλοντική οργάνωση “Πράσινο+Μπλε”.

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, υλοποιήθηκαν με επιτυχία στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα Ναυπάκτου, οι δύο πρώτες θεατρικές παραστάσεις. Πρώτη του 4ου ΚΔΑΠ Ναυπάκτου και δεύτερη του δ2’ τμήματος του 3ου Δημοτικού σχολείου, με τα έργα «Το κλίμα αλλάζει ο κόσμος αλλάζει, εμείς;» του Σμοϊλη Ανδρέα και «Το αυγό του Σίλα» της Νένας Γεωργιάδου αντίστοιχα. Τους θεατές καλωσόρισε για μια ακόμη χρονιά ο υπεύθυνος συντονισμού δράσεων του Πράσινο +Μπλε Ξύδης Τάσος ο οποίος και ευχαρίστησε θερμά για την συμμετοχή τα δημοτικά σχολεία που συμμετέχουν, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Η δράση υλοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπακτίας και τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και θα ολοκληρωθεί στις 03 Μαρτίου, παρουσιάζοντας κάθε Κυριακή από δύο θεατρικές παραστάσεις Δημοτικών σχολείων με δωρεάν είσοδο για το κοινό.Χορηγοί και υποστηρικτές είναι το βούτυρο Lurpak της εταιρίας Arla, η 1η ΓΕΝ Αιτωλοακαρνανίας, τα υγρά αντιβακτηριδιακά υγρά μαντηλάκια Wet Hankies της εταιρίας ΜΕΓΑ και τα super markets Ι&Σ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.

Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς του 4ου ΚΔΑΠ Ναυπάκτου θεατρολόγο Κανέλου Λαμπρίνα καθώς και στους εκπαιδευτικούς του 3ου Δ.Σ. Ναυπάκτου κα Κλεοπάτρα Καρακώστα δασκάλα της δ2’ τάξης , Αναστασία Λουκοπούλου δασκάλα των Αγγλικών και στη θεατρολόγος Σταυρογιαννοπούλου Ευθυμία που είχε και την ευθύνη της σκηνοθεσίας.
Ευχαριστούμε επίσης την καθηγήτρια αισθητικής του ΕΠΑΛ Ναυπάκτου Κυπαρίση Βάσω και τις μαθήτριές της, οι οποίες εθελοντικά κάνουν το μακιγιάζ των προσώπων των μικρών μαθητών, την ομάδα τεχνικών του Δημήτρη Ιωάννου και φυσικά τους Εθελοντές του Πράσινο+μπλε για την σημαντική προσπάθεια που καταβάλουν κάθε χρόνο για την σωστή υλοποίηση της δράσης.

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στις 18:00 θα υλοποιηθούν οι επόμενες 2 θεατρικές παραστάσεις:
«H ψαρόσουπα» του Γ. Λεμπέση από το 2ο Δ.Σ. Ναυπάκτου – τάξη Γ1’ και
«Όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες» Παιδική helmepa του 2ο Δ.Σ. Ναυπάκτου – Τάξη Γ2’