Ναύπακτος: Ξεκίνησαν παρεμβάσεις σε Παλαιοπαναγιά και Σκα

Δύο σημαντικές παρεμβάσεις προχωρά ο δήμος Ναυπακτίας, στην πόλη της Ναυπάκτου, προσπαθώντας να δώσει λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα. Η πρώτη, όπως θα έχουν διαπιστώσει όλοι όσοι κινούνται από ή προς την ανατολική έξοδο της πόλης, είναι η κατασκευή των πεζοδρομίων από τη γέφυρα του Σκα, έως και το σημείο όπου βρισκόταν η renault, ενώ η δεύτερη αφορά στην αποκατάσταση του παραλιακού δρόμους της Παλαιοπαναγιάς.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει γίνει, αναφορικά με το πρώτο έργο, θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια και από τις δύο πλευρές του δρόμου, μήκους 1.5 μέτρου, με παράλληλο όμως στένεμα του οδοστρώματος. Συγκεκριμένα αναμένεται να φτάσει στα 7.5 μέτρα, με καθαρό μήκος για τα διερχόμενα αυτοκίνητα τα 7m. Όπως μας είπε ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ναυπάκτου Νίκος Πλούμης οι εργασίες ξεκίνησαν μετά από επίπονες προσπάθειες του δήμου να πάρει το πράσινο φως, πράγμα που έγινε τελικά από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας, προχωρώντας ακολούθως στη δημοπράτηση του έργου, και πλέον στην έναρξη των εργασιών.

Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του μας είπε πως εάν το επιτρέψει ο καιρός τότε μέχρι το Πάσχα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί, κάνοντας πράξη, ο δήμος, ένα πάγιο αίτημα της περιοχής και των κατοίκων της. Οι συνθήκες που επικρατούν σήμερα, άλλωστε, εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για τους πεζούς, χωρίς να έχουν λείψει χρόνια τώρα και τα τροχαία δυστυχήματα. Όπως μας είπε επίσης ο κ. Πλούμης το έργο θα φτάσει έως το συγκεκριμένο σημείο καθώς έως εκεί έφταναν τα διαθέσιμα χρήματα του δήμου αυτή την περίοδο, με στόχο όμως να συνεχιστεί η κατασκευή των πεζοδρομίων και μετά. Για το θέμα, βέβαια, δεν έλειψαν ήδη κάποιες πρώτες φωνές διαμαρτυρίας, οι οποίες εστιάζουν στο μήκος του δρόμου, θεωρώντας πως για τα δεδομένα του φόρτου που δέχεται είναι μικρό. Ο πρόεδρος της κοινότητας μας απάντησε επ’ αυτού, για καταλάβουν οι δημότες, ότι ο δρόμος θα είναι στο μήκος της Αθ. Νόβα (πρώην Μεσολογγίου), πράγμα που σημαίνει, από τη μία, άνετη διέλευση οχημάτων και από την άλλη μικρότερες ταχύτητες, πράγμα επίσης πολύ σημαντικό.

Η δεύτερη παρέμβαση που προχωρά ο δήμος είναι αυτή στον παραλιακό δρόμο της Παλαιοπαναγιάς, εκεί όπου όπως, επίσης μας είπε ο Ν. Πλούμης, ο δήμος έρχεται στην ουσία να αποκαταστήσει τον δρόμο που υπήρχε. Δεν πρόκειται δηλαδή για παρέμβαση η οποία φτάνει μέχρι… «κόκκαλο», αναφορικά με το πώς θα έπρεπε να είναι το οδικό δίκτυο της περιοχής, αλλά και για επισκευή του υπάρχοντος δρόμου, ο οποίος είχε σε ορισμένα του σημεία σχεδόν εξαφανιστεί από τη διάβρωση που επέφερε η θάλασσα. Στο σημείο αυτό, μάλιστα, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω και της κατάστασης του δρόμου, ασχέτως βέβαια εάν χρησιμοποιείται κανονικά από τους οδηγούς ελλείψει άλλου.

πηγή : emprosnews.gr Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας “Εμπρός”