Το πρόβλημα με τους χειροκροτητές είναι ότι ξέρουν μόνο να χειροκροτούν

Δεν υπάρχει πολιτικό περιβάλλον πουθενά στον κόσμο στο οποίο να μην ευδοκιμεί το συμπαθές είδος των χειροκροτητών, εκείνων δηλαδή των τύπων που όλη μέρα και όλη νύχτα χοροπηδούν και λένε «πρόεδρε είσαι Θεός».

Ας είμαστε ειλικρινείς. Χρειάζονται και οι χειροκροτητές και δεν είναι όλοι τους υστερόβουλοι. Είναι όμως χρέος του ηγέτη να καθορίσει το ποσοστό των χειροκροτητών γύρω του και να φροντίσει να έχει και ανθρώπους που του λένε την αλήθεια.

Χθες, δυο περιφερόμενοι «προοδευτικοί» χειροκροτητές υπουργοποιήθηκαν με απόφαση μιας κομματικής ηγεσίας, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού μια άλλη κομματική ηγεσία που μέχρι πρόσφατα απολάμβανε τα χειροκροτήματα τους. Βλέπετε, το πρόβλημα με τους χειροκροτητές είναι ότι ξέρουν μονάχα να χειροκροτούν κι όταν οι λόγοι χειροκροτήματος εκλείπουν, τότε θα πάνε να χειροκροτήσουν κάπου αλλού.

Δεν τους κατηγορώ. Έκαστος στο είδος του. Γελάω μονάχα με εκείνους που κάποτε επιχειρηματολόγησαν ότι οι…αξιόπιστοι είναι οι χειροκροτητές και οι «υπονομευτές» είναι εκείνοι που λένε τα πράγματα με το όνομα τους. Να τους χαίρεστε…

πηγή : parapolitiki.com