Τρία δημοτικά σχολεία του Δήμου Αγρινίου προκρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής

Το εισιτήριο για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 της WRO Hellas κατέκτησαν στον Προκριματικό Περιφερειακό Διαγωνισμό Δυτικής Ελλάδας, που διεξήχθη το Σάββατο 16-2-2016 στην Πάτρα, τρία δημοτικά σχολεία του Δήμου Αγρινίου. Πρόκειται για το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, το Δημοτικό Σχολείο Γαβαλούς και το 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου.

Συγκεκριμένα σε σύνολο δεκαεννέα συμμετοχών από τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου κατέκτησε την 1η θέση με την ομάδα roboteens που παρουσίασε το project «Έξυπνη διαχείριση απορριμάτων». Το Δημοτικό Σχολείο Γαβαλούς κατέκτησε την 2η θέση με το project «Το νησί του Αιόλου», ενώ την 3η θέση κατέκτησε το 17ο ΔημοτικόΣχολείο Αγρινίου με το project AIOLOS: «Όπου φυσάει ο άνεμος πάμε…».

Η θεματική του Πανελλήνιου διαγωνισμού για μαθητές/τριες Δημοτικού είναι «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά». Στο Δημοτικό, οι μαθητές έρχονται αντιμέτωποι με το εξής ερώτημα: με ποιον τρόπο η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει τα μικρά νησιά να αναπτυχθούν; Έτσι, μαθητές από τα δημοτικά σχολεία δημιουργούν ομάδες, εργαζόμενοι από τον Οκτώβριο του 2018 με μέντορα τον δάσκαλό τους (προπονητή) απογεύματα και σαββατοκύριακα, ώστε να παρουσιάσουν λύσεις που καταδεικνύουν πώς οι λίγοι άνθρωποι που ζουν στα μικρά νησιά μπορούν να βοηθηθούν από την τεχνολογία.

Οι μαθητικές ομάδες των σχολείων αυτών θα διαγωνιστούν με τα project τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό που θα διεξαχθεί 23-24 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας για Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, σημειώθηκε νέο ρεκόρ συμμετοχών με 78 μαθητικές ομάδες: 51 ομάδες είναι από την Αχαΐα, 13 από Ηλεία, 10 από Αιτωλοακαρνανία, ενώ 3 από Ζάκυνθο και 1 από το Ευπάλιο!