“Μακελειό” στο ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση για συνεργασία με Σταρακά

Θα μπορούσε να είχε κυλήσει ομαλά η χθεσινή συνεδρίαση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο. Εξάλλου η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του κόμματος τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της πορείας της δημοτικής παράταξης και επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της στο να ηγηθεί της προσπάθειας ως υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου ο δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Καμμένος.

Το κλίμα ήταν ιδαίτερα θετικό για το πρόσωπο του Στ. Καμμένου, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπήρξε ένας μικρός αριθμός μελών του κόμματος με προτάσεις που κατέτειναν στη συνεργασία της δημοτικής παράταξης με το συνδυασμό της Χριστίνας Σταρακά. Συγκεκριμένα έγινε λόγος για “ισότιμη αυτοδιάλυση” των παρατάξεων και δημιουργία μιας νέας παράταξης, χωρίς ωστόσο να προτείνεται επικεφαλής…

Ωστόσο τα πράγματα πήραν άλλη τροπή όταν όσα ανέφερε ο Γιάννης Καρακώστας λειτούργησαν λίγο – πολύ ως πυροκροτητής… Ο Γιάννης Καρακώστας, πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας εκλεγμένος το 1996 με το ΔΗΚΚΙ του Δ. Τσοβόλα (αργότερα προσχώρησε στο ΠAΣOΚ), έλαβε το λόγο και σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγρίνιοCulture.gr είπε πως έλαβε τη πρωτοβουλία να επικοινωνήσει με τη Χριστίνα Σταρακά και να προτείνει τη συνεργασία των δύο παρατάξεων…! Στο άκουσμά όλων αυτών πολλά μέλη, ιδίως από την πλευρά της δημοτικής παράταξης, αντέδρασαν εντονότατα και το κλίμα έγινε σχεδόν εκρηκτικό με ανταλλαγή εκατέρωθεν βολών… Στο τέλος όμως επικράτησε ψυχραιμία.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως από μερίδα μελών ασκήθηκε κριτική τόσο για την εν γένει στάση του Δημήτρη Τραπεζιώτη, όσο και για τους χειρισμούς των τελευταίων ημερών. Συγκεκριμένα ειπώθηκε πως δεν θα έπρεπε η συζήτηση για το νέο επικεφαλής της παρατάξης να εγκλώβιστεί στους νυν δημοτικούς συμβούλους της παράταξης και πως θα έπρεπε να ζητηθεί με έναν πιο “ανοιχτό” τρόπο από τυχόν ενδιαφερομένους να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

Τα βέλη ορισμένων δέχθηκε και ο Δημήτρης Τραπεζιώτης παρόλο που ήταν απών από τη συνεδρίαση. Κάποιοι ισχυρίστηκαν πως θα έπρεπε να προβεί ο ίδιος σε ανακοινώσεις μόνο αφού αποφασιστούν τα σχετικά με το μέλλον της παράταξης. Ενώ άλλοι εστίασαν στο γεγονός ότι ο Δ. Τραπεζιώτης υστερούσε επικοινωνιακά… Οι περισσότεροι πάντως συνέτειναν στο γεγονός ότι ο Δ. Τραπεζιώτης δημιούργησε από το μηδέν μία παράταξη που πήρε 21% στις εκλογές και παρ΄ολίγο να αφήσει εκτός δευτέρου γύρου τον Παύλο Μοσχολιό. Μέχρι να υπάρξει ένα καλύτερο αποτέλεσμα για την παράταξη, η όποια κριτική θα πρέπει να εκφέρεται πολύ πιο προσεκτικά, ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Εκείνο που όμως που συνεχίζει να προβληματίζει ορισμένους είναι το γεγονός ότι η ανακοίνωση της απόσυρσης του Δ. Τραπεζιώτη από την ηγεσία του ψηφοδελτίου δημιούργησε μεγάλη απογοήτευση σε αρκετούς από όσους είχαν κλείσει μια θέση στο ψηφοδέλτιο… Με αποτέλεσμα τώρα ορισμένοι εξ΄αυτών να διαβλέπουν 70 μέρες πριν τις εκλογές πως έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και πως η παράταξη δύσκολα θα μπορέσει να πετύχει ένα καλό πλασάρισμα στις εκλογές…