Παπαδημούλης – Κουρουμπλής στο Αγρίνιο: Συντηρισμός και ακροδεξιά ή πρόοδος

Στην Αιτωλοακαρνανία περιοδεύουν σήμερα και αύριο οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής και Δ. Παπαδημούλης. Στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου σήμερα το απόγευμα οι Π. Κουρουμπλής και Δ. Παπαδημούλης ήταν ομιλητές σε κεντρική πολιτική εκδήλωση του Αγρίνιο ενόψει των ευρωεκλογών.

Στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ παρόντες ήταν επίσης και απηύθυναν χαιρετισμό η βουλευτής του κόμματος στο νομό Μαρία Τριανταφύλλου και ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Σταύρος Καμμένος. Στις τοποθετήσεις τους οι δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές στάθηκαν στην εκτίμηση ότι οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου είναι ίσως οι σημαντικότερες στην ιστορία της ΕΕ.

«Οι πολιτικές μονομερούς λιτότητας που έχουν εφαρμοστεί και κυριαρχήσει μέχρι τώρα, η σφιχτή έως αρνητική στάση της Κομισιόν και πολλών ευρωπαϊκών ηγεσιών στο θέμα της ενίσχυσης των πολιτικών συνοχής, των δημόσιων επενδύσεων, η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, είναι όλα αυτά ζητήματα που προκαλούν συνέπειες αρνητικές και κοστίζουν στη ζωή των πολλών, των μεσαίων και των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων. Είναι αποτέλεσμα της δογματικής εμμονής σε νεοφιλελεύθερες επιλογές από τις συντηρητικές πολιτικές ηγεσίες, που δυστυχώς πλειοψηφούν και στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη” ανέφερε χαρακηριστικά ο Δ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε πως “Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ως αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών, έχουν ενισχυθεί τα ακροδεξιά και εθνολαϊκιστικά κόμματα, που στόχο έχουν τη βαθύτερη αποδυνάμωση των κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την καλλιέργεια του φόβου και του μίσους προς τον “άλλο”, τον ξένο, τον μετανάστη, τον διαφορετικό, τον αδύναμο. Η ΕΕ κινδυνεύει σε διάλυση αν αυτές οι πολιτικές δυνάμεις της ακροδεξιάς, σε συνδυασμό με το νεοφιλελευθερισμό, συνεχίσουν να ενισχύονται. Ας επιλέξουμε, λοιπόν, ως πολίτες εκείνες τις πολιτικές, εκείνες τις δυνάμεις, που θέλουν να υπερασπίσουμε τη δημοκρατία, να φύγουμε μπροστά, σεβόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα, να μην γυρίσουμε προς τα πίσω».

Από τη μεριά του ο Π. Κουρουμπλής τόνισε ότι το δίλλημα των ευρωεκλογών είναι συντηρισμός και ακροδεξιά ή πρόοδος. Ακόμη τόνισε ο Π. Κουρουμπλής πως «βρισκόμαστε μπροστά από 4 κρίσιμες και διαφορετικές πολιτικές αναμετρήσεις, στην αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου βαθμού τις ευρωεκλογές και τις βουλευτικές εκλογές, με τις ευρωεκλογές να αποκτούν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία, θεωρούν πως θα είναι το πρόκριμα για τις βουλευτικές εκλογές». Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε στη συνέχεια ο Π. Κουρουμπλής πρεσβεύει την Ευρώπη της αλληλεγγύης, που θα μπορεί να υποστηρίξει το κοινωνικό κράτος και δεν θα προωθεί -όπως θέλει η ΝΔ- πολιτικές νεοφιλελευθερισμού που καταργούν τα κοινωνικά δικαιώματα.

Οι δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ νωρίτερα σήμερα επισκέφθηκαν τον δήμο Ναυπακτίας, όπου συνομίλησαν με το Δήμαρχο Ναυπακτίας Παναγιώτη Λουκόπουλο, τους Αντιδημάρχους καθώς και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη συνέχεια, συναντήθηκαν με το διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ναυπακτίας με το διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μπέκο Κωνσταντίνο καθώς και το Στρατηγό Δυτικής Ελλάδας Τζουβάρα Αχιλλέα.