Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου: Οι ευρωεκλογές εντολή στον Τσίπρα να φύγει νωρίτερα

Στην Αιτωλοακαρνανία περιοδεύει σήμερα η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου. Το πρωί βρέθηκε στη Ναύπακτο και αργότερα στο Μεσολόγγι, όπου μάλιστα είχε συνάντηση με το δήμαρχο Μεσολογγίου Ν. Καραπάνο. Το απόγευμα στο Αγρίνιο συναντήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο του Αγρινίου με στελέχη και φίλους της ΝΔ συζητώντας για τις ευρωεκλογές.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν στελέχη της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ και ο πρόεδρός της Φ. Τσόλκας, στελέχη της ΔΗΜΤΟ Αγρινίου της ΝΔ, καθώς επίσης ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο βουλευτής ΝΔ Κ. Καραγκούνης, ο δήμαρχος Θέρμου Σπ. Κωνσταντάρας, ο υποψήφιος βουλευτής Σπ. Λιβανός και ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Νίκος Καζαντζής.

Η Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου μίλησε αποκλειστικά στο ΑγρίνιοCulture.gr και απάντησε στο ποιος είναι ο πήχυς για τη ΝΔ στις ευρωεκλογές, δεδομένου ότι εσχάτως έγινε μεγάλη συζήτηση για το 3,5%, ενώ ο Κ. Μητσοτάκης έθεσε δημοψηφισματικό χαρακτήρα στις εκλογές. “Η κουβέντα για το 3,5% έγινε, γιατί αυτό τον πήχυ είχε βάλει ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας μετά τις περασμένες ευρωεκλογές την επόμενη μέρα είχε πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και είχε πει πως πρέπει να φύγει η κυβέρνηση και είχε κάνει ολόκληρη φασαρία. Γι’ αυτό σχολιάστηκε αυτό ως ποσοστό. Κι αν αντέδρασαν οι συριζαίοι σ΄αυτό είναι γιατί φαίνεται όταν ακούν 3,5% τους πιάνει σύγκρυο γιατί ξεκίνησαν από το 3,5% και φοβούνται ότι με αυτά που γίνονται μπορεί να καταλήξουν εκεί ξανά” είπε η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε “Ο στόχος είναι όχι μόνο να κερδίσουμε τις ευρωεκλογές, αλλά επειδή -κακά τα ψέματα- αν οι ευρωεκλογές προηγηθούν των εθνικών εκλογών θα είναι πρόκριμα για τις πολιτικές εξελίξεις να δώσουμε ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα στον κ. Τσίπρα ότι πρέπει να φύγει. Και ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό είναι να μην έχουμε τη χαλαρή ψήφο, να ψηφίσουμε ΝΔ και να δώσουμε μια ξεκάθαρη εντολή στον κ. Τσίπρα : “να φύγετε μια ώρα αρχύτερα”

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ως δίλημα των ευρωεκλογών συντηριτισμός και ακροδεξιά ή πρόοδος και η Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου απαντά πως “δεν δικαιούται δια να ομιλεί ο κ. Τσίπρας για ακροδεξιά, όταν έριξε την Κυβέρνηση Σαμαρά μαζί με την Χρυσή Αυγή και συγκυβερνούσε μέχρι πρότινος με τον κ. Καμμένο. Να τα αφήσει αυτά ο κ. Τσίπρας, να μην μας λέει και για την Ευρώπη, γιατί είναι αυτός που παρ’ολίγον να μας βγάλει από την ευρωζώνη και να βρει κάποια άλλο αφήγημα να πει στον ελληνικό λαό”.

Tέλος αναφορικά με το εάν είναι εφικτή “περισσότερη Ευρώπη”, δηλαδή η εμβάθυνση των ευρωπαϊκών θεσμών, η Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου απάντησε πως “όχι μόνο είναι εφικτή περισσότερη Ευρώπη, αλλά είναι επιβεβλημένη” και πρόσθεσε πως “όσο κι αν μας έχει πονέσει μέσα σε αυτή την κρίση το γεγονός ότι η Ευρώπη ήταν απροετοίμαστη και έκανε και τα λάθη της, τόσο απαιτείται σε ένα κόσμο όπου η Κίνα π.χ επελαύνει, όπου πρέπει όλοι μαζί να προστατευτούμε από κοινούς κινδύνους που παραμονεύουν, να είμαστε ενωμένοι για να είμαστε πιο δυνατοί”.