Χάνει η ΝΔ τη “γραμμή” και οι υποψήφιοι τη στήριξη

«Μύλος» στη ΝΔ με τις στηρίξεις και τα χρίσματα στις δημοτικές εκλογές!
Σε πολλούς δήμους ανά τη χώρα υπάρχουν περισσότερα του ενός ψηφοδέλτια προερχόμενα από τη ΝΔ. Τι κάνει η ΝΔ σε αυτές τις περιπτώσεις; Ποιον στηρίζει; Η ΝΔ κατάφερε να μπερδέψει τα μπούτια της…. Άλλα δηλώνει ο πρόεδρος και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και τα άλλα ορισμένοι κομματικοί αξιωματούχοι… Διάφοροι αξιωματούχοι του κόμματος έχουν δώσει στήριξη σε ορισμένους δημάρχους. Στις περιπτώσεις αυτές συγκαταλέγεται και το Αγρίνιο, αφού πρόσφατα ο γραμματέας Αυτοδιοίκησης της ΝΔ πρόσφερε (τη δική του;) στήριξη στο νυν δήμαρχο Γ. Παπαναστασίου.

Βγαίνει όμως η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και λέει ρητά κατηγορηματικά ότι στήριξη (και όχι χρίσμα) έχει δοθεί μόνον στους τρεις μεγάλους Δήμους της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς) και σε κανέναν άλλον! Την ίδια ώρα κυκλοφορεί στις οργανώσεις της ΝΔ πρόσφατο έγγραφο του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη που μιλά για “συνεργασία” με όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς που έχουν ως αναφορά τον χώρο της ΝΔ.

“Δεδομένου ότι στις δημοτικές εκλογές υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί συνδυασμοί, σε καθέναν από τους οποίους μετέχουν πολλά μέλη ή στελέχη που προέρχονται από την παράταξή μας, υπογραμμίζουμε ότι τα στελέχη μας θα πρέπει να συνομιλούν και να συνεργάζονται με όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς που έχουν ως αναφορά τον χώρο της ΝΔ. Με κάθε τρόπο πρέπει να αποφεύγονται εντάσεις και αρνητικές αναφορές. Η ενότητα της παράταξης είναι προτεραιότητα” αναφέρεται χαρακτηριστικά. “Εφιστούμε την προσοχή στα στελέχη μας ότι πρώτη προτεραιότητα της
κομματικής οργάνωσης είναι η νίκη στην ευρωκάλπη και η ενίσχυση των υποψηφίων στις Περιφέρειες που επισήμως η ΝΔ στηρίζει” ξεκαθαρίζεται ακόμη στο έγγραφο.

Είναι προφανές ότι με όλα αυτά ορισμένα στελέχη της ΝΔ αφήνουν εκτεθειμένη τη ΝΔ και επίσης είναι προφανώς ότι η ηγεσία της ΝΔ δυσκολεύεται να επιβάλλει τη “γραμμή” της…