Βάνδαλοι κατέστρεψαν τον ηλεκτροφωτισμό στη σήραγγα του Αγίου Ηλία

Επίθεση αγνώστων δέχθηκε πριν από λίγες μέρες ο εξοπλισμός ηλεκτροφωτισμού της σήραγγας Αγίου Ηλία στην Αιτωλοακαρνανία με αποτέλεσμα προσωρινά να βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά την διάρκεια περιοδικής επιθεώρησης από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, άγνωστοι έκοψαν τα καλώδια παροχής μέσης τάσης του κτιρίου εξυπηρέτησης της σήραγγας με αποτέλεσμα να διακοπεί πλήρως η λειτουργία των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Την ίδια ημέρα το περιστατικό δηλώθηκε στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα ώστε να εντοπιστούν οι υπαίτιοι.

Αμέσως μετά όλες οι μεταλλικές πόρτες του κτιρίου εξυπηρέτησης της σήραγγας σφραγίστηκαν με ηλεκτροσυγκόλληση (εκτός της αλουμινένιας πόρτας εισόδου του προσωπικού) ώστε ν’ αποφευχθούν πιθανές κλοπές ή και περαιτέρω βανδαλισμοί στις εγκαταστάσεις του κτιρίου. Για το περιστατικό έχει σχετικά ενημερωθεί και η Νομική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.Να σημειωθεί ότι τον Μάρτιο του 2018 στο κτίριο εξυπηρέτησης της σήραγγας είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στον εξοπλισμό (UPS, συσσωρευτές μολύβδου, φωτιστικά σώματα κ.α.).

Μετά το πρόσφατο περιστατικό ήδη δρομολογείται από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας προσωρινή λύση για την αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού της σήραγγας. Μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα ο ηλεκτροφωτισμός θα έχει αποκατασταθεί ενώ ήδη δρομολογείται και μονιμότερη λύση στην οποία θα προβλέπονται και υπηρεσίες φύλαξης του χώρου.