Τσεκάρει τον Λιάβα η ΑΕΚ

Οι «ματιές» της Ένωσης στον 18χρονο παίκτη του Παναιτωλικού που κέρδισε πολλούς ξένους σκάουτερ με την Εθνική Νέων στην Αγγλία.

Το scouting report όλων των νεαρών – ταλαντούχων Ελλήνων ποδοσφαιριστών, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την μεταγραφική πολιτική – φιλοσοφία της ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» στρέφουν τις κεραίες τους σε όλες τις περιπτώσεις των Ελληνόπουλων που παρουσιάζουν καλά δείγματα γραφής και δείχνουν πως διαθέτουν το αγωνιστικό…πακέτο να κάνουν καριέρα σε υψηλό επίπεδο.

Ένας από τους παίκτες που ανήκει στο συγκεκριμένο target group είναι και ο Γιώργος Λιάβας του Παναιτωλικού. Γεννημένος στις 12 Φεβρουαρίου 2001 συστήθηκε στο ποδοσφαιρικό κοινό της Super League την τρέχουσα σεζόν, αρπάζοντας από τα μαλλιά τις ευκαιρίες που του έδωσε ο τεχνικός της Αγρινιώτικης ομάδας, Τραϊανός Δέλλας. Το κοντέρ γράφει 15 συμμετοχές (737 λεπτά) στη Super League, ενώ έχει παίξει και σε 3 ματς Κυπέλλου. Καθόλου άσχημα για τον πρωτοεμφανιζόμενο στη μεγάλη κατηγορία πολυσύνθετο νεαρό μεσοαμυντικό.Αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια, τόσο ως δεξιός – αριστερός μπακ, όσο και ως αμυντικό χαφ.

Το…σουξέ στην Αγγλία
Παρότι στον Παναιτωλικό τείνει προς καθιέρωση στο δεξί άκρο της άμυνας, παίζει και ως αριστερό μπακ, όπως συνέβη στο προ ημερών παιχνίδι της Εθνικής Νέων κόντρα στη Δανία στον πρώτο αγώνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για την Elite Round που έλαβε χώρα στην Αγγλία. Χρησιμοποιήθηκε ως δεξί μπακ στο δεύτερο ματς κόντρα στην Αγγλία, όπου σκόραρε κιόλας, γράφοντας το όνομά του στα μπλοκάκια πολλών ξένων σκάουτερ.

Στην τρίτη και τελευταία αναμέτρηση με αντίπαλο την Τσεχία, δεν έπαιξε καθόλου λόγω ενοχλήσεων στους κοιλιακούς. Παρεμπιπτόντως αυτή η απουσία…χάλασε πολλούς σκάουτερ οι οποίοι ορμώμενοι από την εξαιρετική εμφάνισή του και το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Αγγλία, περίμεναν να τον περάσουν από το «μικροσκόπιο» και κόντρα στους Τσέχους, αλλά έμειναν με την όρεξη

Τα διεθνή και ελληνικά «μάτια»
To περασμένο καλοκαίρι κλήθηκε να υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Παναιτωλικό μέχρι το 2021.

Ωστόσο βλέποντας την εξέλιξή του και τα διεθνή «μάτια» (και όχι μόνο) που αρχίζουν να εστιάζουν πάνω του, στο Αγρίνιο έχουν αρχίσει να σκέφτονται την πρόωρη επέκταση του συμβολαίου του μέσω της αύξησης των αποδοχών και μιας μεγάλης ρήτρας για την εξαγορά των δικαιωμάτων του, όπως συνηθίζεται να συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας, έχει αποδείξει πως δεν βάζει φρένο στην εξέλιξη της καριέρας των παικτών της ομάδας του και όλοι (μηδενός εξαιρουμένου) έχουν συγκεκριμένη τιμή πώλησης.

Στην ΑΕΚ έχουν συγκεντρώσει θετικές πληροφορίες για τον Λιάβα κι αν ανατρέξουμε στο παρελθόν θα θυμηθούμε το μεταγραφικό deal της ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό για τον Μιχάλη Μπακάκη που επίσης αγωνίζεται ως δεξιός μπακ και αποδείχτηκε «λίρα εκατό», έχοντας εξελιχθεί σε έναν από τους πρωτοκλασάτους και βασικούς ποδοσφαιριστές της Ένωσης και της Εθνικής ομάδας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ – ΠΗΓΗ: «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ»