Πολιτική σχιζοφρένεια το «ψηφίστε ΚΙΝΑΛ για να συγκυβερνήσουν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ»

Παρακολούθησα ένα μεγάλο μέρος της χθεσινής μεταμεσονύχτιας συνέντευξης της Φώφης Γεννηματά στη Νίκη Λυμπεράκη και στον Παύλο Τσίμα και για ακόμα μια φορά θαύμασα την ικανότητα της να μην απαντάει ουσιαστικά σε καμία ερώτηση.

Στο μόνο στο οποίο ήταν σαφής η κ. Γεννηματά ήταν ότι το Κίνημα Αλλαγής θα επιδιώξει μετεκλογικά τον σχηματισμό κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ-Κινήματος Αλλαγής. Σε εκείνο το σημείο, θαύμασα και την ειλικρινή προσπάθεια των δημοσιογράφων να καταλάβουν τι ακριβώς εννοεί.

Το «ψηφίστε ΚΙΝΑΛ για να συγκυβερνήσουν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ» δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα και με κανέναν τρόπο δεν καθιστά πιο ελκυστική την ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής. Οι πολίτες που θέλουν να τιμωρήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί να ψηφίσουν ΚΙΝΑΛ; Για να φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία από την πίσω πόρτα; Οι πολίτες που δεν επιθυμούν να επιστρέψει η Νέα Δημοκρατία στα πράγματα, γιατί να ψηφίσουν ΚΙΝΑΛ, για να φέρει τη Νέα Δημοκρατία στην εξουσία από την πίσω πόρτα;

Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω τίποτα. Δεν ξέρω καν αν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο που ένα τρίτο κόμμα κάνει καμπάνια υπέρ της συγκυβέρνησης δυο άλλων κομμάτων με την δική του…ενωτική συνεισφορά. Για να μην θίξουμε δηλαδή και το προφανές, ότι μια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ θα αποτελούσε την απόλυτη ήττα της Πολιτικής υπέρ ακραίων δυνάμεων που εύλογα θα παρατηρούσαν «τα βλέπετε; όλοι ίδιοι είναι».

Σε κάθε περίπτωση, ούτε κοινωνικό αίτημα υπέρ μιας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ υπάρχει, ούτε είναι δουλειά του Κινήματος Αλλαγής να το εκφράσει. Ο διαρκής πολιτικός ετεροπροσδιορισμός του Κινήματος Αλλαγής κυρίως φανερώνει την φοβερή πολιτική οκνηρία των στελεχών του και τίποτα παραπάνω. Ας μας πουν κάποια στιγμή γιατί να τους ψηφίσουμε, όχι γιατί να μην ψηφίσουμε τους άλλους.

πηγή : parapolitiki.com