Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδος: Να ανακληθούν οι άδειες εγκατάστασης καύσης βιορευστών στις Φυτείες

Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδος
Για μια ακόμα φορά φαίνεται πως η δημοκρατία εξαφανίζεται σε κάποιες κόλες χαρτιού

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η πλειοψηφία της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ενέργειας αγνοώντας ομόφωνες αποφάσεις του τοπικού συμβουλίου Φυτειών και του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου, αγνοώντας την αντίθεση σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας, αγνοώντας τον ίδιο το νόμο, αποφασίζουν την αδειοδότηση εγκατάστασης μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιορευστών, στην περιοχή των Φυτειών.

Η παραπάνω απόφαση, αν μη τι άλλο, δείχνει αδιαφορία για το φυσικό περιβάλλον, όπου υπάρχουν πλήθος γεωργικών καλλιεργειών και κτηνοτροφίας, περιοχές natura, όπως η λίμνη Οζερός και το μοναδικό Βελανιδοδάσος Ξηρομέρου, σημεία ιστορικής και θρησκευτικής αναφοράς μεγάλης και διαρκούς επισκεψιμότητας, όπως η ιστορική Μονή Λιγοβιτσίου, και τέλος αδιαφορία για τον άνθρωπο και για τον κίνδυνο στην υγεία των κατοίκων της γύρω περιοχής, των χωριών Φυτειών, Παπαδάτου, Αετού, Μπαμπίνης, Σκουρτούς, Μαχαιράς, Χρυσοβίτσας, Προδρόμου, Αγράμπελων.

Σ’ αυτήν την αδιανόητη και παράνομη απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ενέργειας της περιφέρειας Δ.Ε. στηρίζουν και ο αναπληρωτής Υπουργός κος Φάμελλος και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση τη δική τους απόφαση για την τελική εγκατάσταση των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιορευστών, στη συγκεκριμένη περιοχή.
Η Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδος ζητάει την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης αδειοδότησης, με τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και αποφάσεις της Περιφέρειας Δ.Ε., που θα δεσμεύσουν και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Οποιαδήποτε άλλη αντιμετώπιση του προβλήματος αντιστρατεύεται τη θέληση της τοπικής κοινωνίας, τη λογική και τη δημοκρατία.

Η όποια δραστηριότητα οφείλει να σέβεται το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό περιβάλλον, τις τοπικές οικονομικές δραστηριότητες και να μη γίνεται ο τόπος βορά στα ανεξέλεγκτα και άνομα ιδιωτικά συμφέροντα.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην υποβάθμιση και καταστροφή του τόπου μας!