Σε τι ακριβώς διαφέρει η «συναλλαγή» Γεννηματά – Θεοχαρόπουλου από τη «συναλλαγή» Τσίπρα – Θεοχαρόπουλου;

Προς έκπληξη κανενός, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος επέλεξε εκείνον τον δρόμο της πολιτικής επιβίωσης της Δημοκρατικής Αριστεράς που μοιάζει ως ο πλέον ασφαλής, δηλαδή τη σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.

Προς έκπληξη κανενός, αυτοί που τον αποθέωναν όταν επέλεξε τη σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά, σήμερα τον βρίζουν. Προς έκπληξη κανενός, αυτοί που τον έβριζαν όταν πήγε με το ΠΑΣΟΚ, σήμερα στηρίζουν την απόφαση του να ενταχθεί στην Προοδευτική Συμμαχία.

Όλοι έχουν δίκιο κι όλοι έχουν άδικο. Το βασικό πρόβλημα όλων αυτών των αναλύσεων είναι ένα: η Δημοκρατική Αριστερά δεν υπάρχει. Κυριολεκτικά. Τον Ιανουάριο του 2015, όταν και συμμετείχε για τελευταία φορά στις εκλογές, η Δημοκρατική Αριστερά επιλέχθηκε από μόλις 29.820 πολίτες σε όλη την επικράτεια, λαμβάνοντας ένα εξευτελιστικό ποσοστό της τάξεως του 0,48%.

Όταν ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος αποφάσισε να αναλάβει την ηγεσία του κόμματος, κανείς δεν τον ήξερε και φυσικά κανείς δεν πίστευε ότι θα έχει κάποια αξία το να ηγηθεί ενός πολιτικού ναυαγίου του 0,48%. Παρ’όλα αυτά, η Φώφη Γεννηματά έκρινε ότι είναι τέτοιο το πολιτικό μέγεθος της σφραγίδας της Δημοκρατικής Αριστεράς, που έσπευσε να την προσθέσει στη…συλλογή της, προσφέροντας την πρώτη θέση στο Επικρατείας στον Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Αν έχεις μια φορά λάβει πολιτικά ανταλλάγματα για τη σφραγίδα της Δημοκρατικής Αριστεράς, γιατί να μην το ξανακάνεις; Σε τι ακριβώς διαφέρει η «συναλλαγή» Γεννηματά-Θεοχαρόπουλου από τη «συναλλαγή» Τσίπρα-Θεοχαρόπουλου; Από τη στιγμή που πρώτα η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα ο Αλέξης Τσίπρας αναγνωρίζουν την ύπαρξη κόμματος που λέγεται «Δημοκρατική Αριστερά», οι επιλογές του «πολιτικού αρχηγού» Θανάση Θεοχαρόπουλου είναι απόλυτα ορθολογικές και κακώς δέχονται τόση κριτική. Εξάλλου, η Φώφη Γεννηματά τον διέγραψε και μάλιστα…προληπτικά, πριν καν ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το μόνο μεμπτό της πολιτικής συμπεριφοράς του Θανάση Θεοχαρόπουλου είναι ότι εκλέχθηκε χωρίς σταυρό με ένα κόμμα και αγωνίζεται για την εκλογική επιτυχία ενός άλλου κόμματος. Δεκτόν. Κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με τα πολιτικά ήθη και έθιμα της δημοκρατικής παράταξης. Μπορεί να σας το επιβεβαιώσει και ο βουλευτής Επικρατείας της Ένωσης Κεντρώων Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς…

Υ.Γ Όλα τα παραπάνω δεν αφορούν στο ελάχιστο την κοινωνία.

πηγή : parapolitiki.com