Αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 16,5% στο αεροδρόμιο του Ακτίου

Tην ανασκόπηση της επιβατικής κίνησης για το Μάρτιο του 2019 στα 14 αεροδρόμια της Fraport Greece δημοσίευσε η εταιρεία. Συνολικά, το πρώτο τρίμηνο του 2019, ο αριθμός επιβατών έφτασε τα 1.92 εκατομμύρια υπερβαίνοντας τα επίπεδα του προηγούμενου έτους κατά 8,2%. Κατά τη διάρκεια του Μαρτίου, η επιβατική κίνηση των αεροδρομίων παρουσίασε αύξηση της τάξεως 1,1%, φθάνοντας συνολικά 0.71 εκατομμύρια επιβάτες.

To αεροδρόμιο του Ακτίου κατέγραψε αύξηση στην επιβατική κίνηση από το εσωτερικό κατά 5,7% και κατά 57,6% στην επιβατική κίνηση από το εξωτερικό, αφού οι διεθνείς πτήσεις ήταν αυξημένες κατά 20%. Συνολικά λοιπόν το αεροδρόμιο του Ακτίου καταγράφει τον Μάρτιο αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 16,5%.

Η επιβατική κίνηση εσωτερικού σημείωσε αύξηση 4,7% σε σύγκριση με το Μάρτιο του 2018. Κως, Κεφαλονιά, Άκτιο, Καβάλα, Μυτιλήνη, Κέρκυρα και Σαντορίνη παρουσίασαν διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης, ενώ παρόμοιες αυξητικές τάσεις εμφανίζονται στα αεροδρόμια Σάμου και Θεσσαλονίκης. Η διεθνής επιβατική κίνηση παρουσίασε μείωση 4,8%. Παρόλα αυτά, τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Ακτίου και Σάμου εμφάνισαν άνοδο.