Τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης & Υποδομών “δείχνει” η Αντιπεριφέρεια για τα αρδευτικά

Στο δημοσίευμα του ΑγρίνιοCulture.gr σχετικά με το αρδευτικό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανίας το γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας διευκρινίζει πως δικαιούχοι στην πρόσκληση για τις «υποδομές εγγείων βελτιώσεων» από το τομεακό ΕΣΠΑ του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ήταν τα Υπουργεία Υποδομών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Μάλιστα η επισημαίνεται ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πρότεινε στο Υπουργείο Υποδομών την ένταξη των «Εγγειοβελτιωτικών έργων παραλίμνιων περιοχών Αμβρακίας – Αμφιλοχίας, Ν. Αιτωλοακαρνανίας» προϋπολογισμού 17.000.000 ευρώ.

Αναλυτικά:
Σχετικά με πρόσκληση που αφορά το Μέτρο 4.3.1 «Υποδομές εγγείων βελτιώσεων» και την αναφορά στο σχετικό δημοσίευμα ότι δεν προτάθηκε προς ένταξη και χρηματοδότηση καμία πρόταση από την περιοχή μας σας ενημερώνουμε ότι για την υποβολή προτάσεων έργων (πράξεων) προϋπολογισμού μεγαλύτερου ποσού από 2.200.000€ προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν δυνητικοί δικαιούχοι ήταν :
• Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
• Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πρότεινε στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, που είχε δικαίωμα υποβολής πρότασης, την ένταξη της πρότασης που αφορά το έργο «Εγγειοβελτιωτικών έργων παραλίμνιων περιοχών Αμβρακίας – Αμφιλοχίας, Ν. Αιτωλοακαρνανίας» προϋπολογισμού 17.000.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα, η πρόσκληση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης για την υποβολή προτάσεων έργων (πράξεων), μέχρι του ποσού των 2.200.000€ που αφορά τον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων παραμένει ανοικτή.
Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας έχει εκπονήσει από τριετίας τις απαραίτητες μελέτες, και βρίσκεται στη διαδικασία υποβολής των παρακάτω προτάσεων :
1. «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ Α3 & Α4, ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ (8) ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ EΡΓΟΥ Τ.Ο.Ε.Β. ΚΑΤΟΧΗΣ», με προϋπολογισμό έργου που ανέρχεται στα 1.600.000,00 ευρώ.
2. «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ Λ1 & Λ4 ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΛΕΣΙΝΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ Τ.Ο.Ε.Β ΛΕΣΙΝΙΟΥ», με προϋπολογισμό έργου που ανέρχεται σε 2.200.000,00 ευρώ.
3. «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ A2/ΖΩΝΗΣ (9Α) & Α2/ΖΩΝΗΣ (9Β+9Γ) ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ Τ.Ο.Ε.Β ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ», με προϋπολογισμό έργου που ανέρχεται σε 2.200.000,00 ευρώ.