Με αισιοδοξία η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Στ. Καμμένου

Στο κατάμεστο Παπαστράτειο Μέγαρο παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία με όραμα για το Δήμο Αγρινίου» με επικεφαλής τον Σταύρο Καμμένο.

Ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας», υποψήφιος δήμαρχος, Σταύρος Καμμένος, ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας τους παρευρισκόμενους και σχολιάζοντας το γεγονός πως δεν τον υποδέχτηκαν με «καπνογόνα και καραμούζες», σχολιάζοντας έτσι δηκτικά τις συγκεντρώσεις των συνυποψήφιων του που προηγήθηκαν.

Ο Στ. Καμμένος στάθηκε επικριτικός απέναντι στη σημερινή δημοτική αρχή του Γιώργου Παπαναστασίου κάνοντας λόγο για «μια χαμένη πενταετία κατά την οποία κανένας στόχος δεν επιτεύχθηκε ενώ η καθημερινότητα δεν βελτιώθηκε σε κανένα σημείο». “Εδώ και τέσσερα χρόνια μας μιλάει για την ΒΑΑ. Ένα πρόγραμμα με χρηματοδότητση ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνεται και η ανάπλαση του Πάρκου, έργο το οποίο όμως ακόμη δεν ξεκίνησε μολονότι η χρηματοδότησή του ήταν εξασφαλισμένη” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως “είναι χαρακτηριστικό ότι στην ομιλία του ο κ. Παπαναστασίου αφιέρωσε για το πάρκο όλες και όλες τρείς λέξεις. Ένα από τα βασικότερα δηλαδή έργα για την πόλη και συνολικά για το Δήμο, επί πέντε χρόνια δεν ξεκίνησε αποκλειστικά λόγω παραλείψεων της δημοτικής αρχής και μόνο, αφού το σύνολο των πολιτών και των δημοτικών παρατάξεων στήριξαν με κάθε τρόπο την ανάπλαση”. Πυρά προς τη δημοτική αρχή εξαπέλυσε για μια σειρά ζητημάτων, όπως η μη ανάπτυξη Τριχωνίδας, φιάσκο ημιμαραθωνίου «Μιχάλης Κούσης», σύνδεση πόλης με Ιόνια Οδό, η σχολική στέγη κ.α. ενώ τόνισε πως ο «απερχόμενος δήμαρχος δεν είπε ούτε μια λέξη για τις δημοτικές ενότητες»

Επικριτικός ο Σταύρος Καμμένος στάθηκε και απέναντι στη Χριστίνα Σταρακά υποστηρίζοντας πως η παράταξη της είναι συνέχεια της παράταξης Μοσχολιού «που αποδοκιμάστηκε για το έργο της». “Μια παράταξη η οποία αποδοκιμάστηκε για το έργο της, όταν εκείνη είχε την ευθύνη του Δήμου. Μια παράταξη που εξαντλήθηκε, την 5ετία που πέρασε σε στείρες αντιπαραθέσεις για το ποιός ΔΕΝ έκανε τι από τον πρώην Δήμαρχο μέχρι τον νυν Δήμαρχο” είπε ο Στ. Καμμένος και πρόσθεσε “το ίδιο συνεχίζεται και με τη σημερινή επικεφαλής. Κατηγορεί τους νυν ότι ευθύνονται για την κατάσταση του Δήμου. Ξεχνάει όμως ότι την ίδια ακριβώς χρονική περίοδο, από εξίσου θεσμικό πόστο η ίδια δεν έκανε τίποτα για το Δήμο μας. Είναι λυπηρό και δυστύχημα για το Δήμο μας, οι δυο θεσμικά υπεύθυνοι για τον τόπο να διαγκωνίζονται για το ποιός είναι χειρότερος από τον άλλο”.

Τέλος διεξοδική ήταν η αναφορά του Στ. Καμμένου στα θέματα που έθεσε η παράταξή του στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου. “Αναδείξαμε την ανάγκη για την ολοκλήρωση του κλειστού γυμναστηρίου στην αερογέφυρα. Δουλέψαμε εντατικά γι’ αυτό και σήμερα λειτουργεί και φιλοξενεί την αθλούμενη νεολαία μας. Αναδείξαμε και παλέψαμε μαζί με τους κατοίκους της περιοχής για την αξιοποίηση του παλαιού νοσοκομείου, μόνο εμείς με εντελώς αδιάφορους τους πρώην και νυν δημοτικούς ταγούς. Σήμερα έχει υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση και αρχίζουν σύντομα οι εργασίες” είπε ο Στ. Καμμένος και πρόσθεσε “Παλέψαμε, μαζί με τους κατοίκους της περιοχής και καταφέραμε να παραμείνει ανοιχτό το 9ο δημοτικό σχολείο Αγρινίου.Προτείναμε και φέραμε έτοιμη προς το δημοτικό συμβούλιο πρόταση για την αξιοποίηση του χώρου του πρώην καπνικού σταθμού. Πρόταση που αρνήθηκε, και μόνο όταν επανήλθαμε σε σύμπραξη με το ΤΕΕ και αρχαιολογική εταιρία, δέχθηκε να συνεργαστεί. Συνταχθήκαμε και παλέψαμε με όλους τους φορείς για την κάθετη σύνδεση της πόλης με την Ιόνια οδό, για την παραχώρηση χώρου για τη δημιουργία ΒΙΟΠΑ, για την επίλυση προβλημάτων των πανεπιστημιακών σχολών”.

Ψηφοδέλτιο Καμμένου