Γεννηματά από το Αγρίνιο: Η χώρα χρειάζεται προοδευτική αλλαγή

Σε μια συγκέντρωση που θύμιζε τα χρόνια που το ΠΑΣΟΚ ήταν ακόμη κόμμα εξουσίας, η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, στο κατάμεστο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ πρωτίστως και δευτερευόντως στη ΝΔ. Παρόντες στην εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ ήταν πλειάδα στελεχών της αυτοδιοίκησης από της Αιτωλοακαρνανία, όπως ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χρ. Σταρακά, ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απ. Κοιμήσης, ο βουλευτής του κόμματος στο νομό Δ. Κωνσταντόπουλος, πλειάδα υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματος, αλλά και πολιτευτών.

«Το 2015 έχει καταχωρηθεί πλέον στην ιστορία και τη συνείδηση του λαού ως ο χρόνος της καταστροφής και παράλληλα ο χρόνος της χαμένης ευκαιρίας» τόνισε η Φώφη Γεννηματά και εστίασε τα πυρά της στον Αλέξη Τσίπρα: «Ο σημερινός Πρωθυπουργός και η Κυβέρνησή του κατέστρεψαν τη δυνατότητα αλλαγής πολιτικής και τρόπου διακυβέρνησης.Οδήγησαν τη χώρα στο τρίτο πανάκριβο μνημόνιο και την παραδίδουν με τη θηλιά στο λαιμό, σε επιτροπεία με όρους δυσβάσταχτους». «Ένας πολιτικός και ιδεολογικός αχταρμάς «χτυπάει» τον ελληνικό λαό και διαλύει τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και προσέθεσε: «Η χώρα χρειάζεται πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή».

Στο πλαίσιο αυτό, επιτέθηκε και στη ΝΔ:«Δεν είναι λύση η επιστροφή της δεξιάς. Η χώρα δεν έχει ανάγκη αποδοκιμάζοντας τον απερχόμενο Πρωθυπουργό να επιλέξει έναν επίδοξο αντικαταστάτη του που δεν έχει ουσιαστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης και εξόδου από την κρίση.Που προσδοκά να ολοκληρώσει τις συμφωνίες υποταγής η σημερινή κυβέρνηση, για να καθίσει αναπαυτικά πάνω σ’ αυτές και να διαχειριστεί τα πράγματα».

Επισήμανε ότι η ολομέτωπη επίθεση που δέχεται η παράταξη είναι προσπάθεια να ανακοπεί η επανεκκίνηση και αναγέννησή της, η ανάδειξή της σε καταλύτη των μετεκλογικών εξελίξεων, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αισιοδοξία της ότι «υπάρχει προοδευτικό ρεύμα ενάντια στις δύο όψεις της συντήρησης, την παλιά δεξιά του κ. Μητσοτάκη και τη νέα δεξιά του κ. Τσίπρα» όπως είπε.

Η κ. Γεννηματά κάλεσε τους προοδευτικούς πολίτες, «τη μεγάλη δεξαμενή της προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης», να ενισχύσουν το Κίνημα Αλλαγής, λέγοντας: «Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με αυτούς που αηδιασμένοι από την εικόνα της πολιτικής αρένας προσανατολίζονται στην αποχή. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με αυτούς που στήριξαν μαζικά τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα διαψεύδονται οικτρά οι ελπίδες τους. Και δεν μιλώ φυσικά για αυτούς που επέλεξαν τα φθηνά ανταλλάγματα προσωπικής απολαβής. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με αυτούς που ενώ ανήκουν παραδοσιακά στη δημοκρατική παράταξη, αναζητούν στο πρόσωπο του Μητσοτάκη σωτηρία από τον Τσίπρα, αγνοώντας στην αγωνία τους ότι αποτελούν τις δυο όψεις του ίδιου αδιεξόδου. Με όλους αυτούς θα συναντηθούμε στον δρόμο για τις εκλογές. Θα τους μιλήσουμε για το όραμα και την απόφασή μας να βγάλουμε ξανά μπροστά την Ελλάδα, τον πολίτη, τη νέα γενιά. Θα τους απαντήσουμε στην απαίτηση τους για αλλαγή και αξιοπρέπεια. Και πάνω απ’ όλα θα τους πείσουμε ότι ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα. Και μαζί τους θα νικήσουμε. Όσο μας χτυπούν, τόσο δυναμώνουμε. Όσο προσπαθούν να μας φιμώσουν, τόσο πιο δυνατά θα το φωνάζουμε: Η συντήρηση είστε εσείς. Η πρόοδος είμαστε εμείς» τόνισε η Φώφη Γεννηματά.