«Ανεβάζει ταχύτητα» ο Νεκτάριος Φαρμάκης

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναμένεται να πέσει βαρύ «χαστούκι» στον ΣΥΡΙΖΑ και να ακουστεί μέχρι την Αθήνα. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Νεκτάριος Φαρμάκης οδεύει ολοταχώς για τη νίκη, κάνοντας την έκπληξη που δεν κατάφερε κυριολεκτικά στο «παρά ένα» ο Ανδρέας Κατσανιώτης στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, όταν έχασε για λίγες χιλιάδες ψήφους.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η δυναμική που αναπτύσσει ο Νεκτάριος Φαρμάκης, σε συνδυασμό με τη φθορά του Απόστολου Κατσιφάρα, ενδέχεται να τον περάσει πρώτο στον πρώτο γύρο, ενώ για τον δεύτερο γύρο όλα τα προγνωστικά είναι υπέρ του. Ο Ν. Φαρμάκης φέρεται να περνά πρώτος στην Αιτωλοακαρνανία και πρώτος στην Ηλεία, ενώ στην Αχαΐα ανεβάζει ποσοστά με χαρακτηριστική ταχύτητα.

Στον αντίποδα, ο Απόστολος Κατσιφάρας (πάνω στον οποίο έπεσε για σιγουριά ο ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος ξεκίνησε ως φαβορί, φαίνεται πως πήγε για… μαλλί και βγαίνει κουρεμένος. Η συμμαχία του με τον ΣΥΡΙΖΑ του γυρίζει «μπούμερανγκ». Γιατί μπορεί να έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, τα ποσοστά του οποίου μειώνονται σημαντικά στη Δυτική Ελλάδα, αλλά φαίνεται ότι έχει χάσει τη στήριξη του κόσμου του ΚΙΝ.ΑΛ., που κινείται προς τον Κώστα Σπηλιόπουλο. Αυτό μαζί με το «πάλι Κατσιφάρα;», που αποτυπώνει την κούραση του κόσμου έπειτα από δύο θητείες, φτιάχνει ένα σχεδόν εκρηκτικό μείγμα για τον απερχόμενο περιφερειάρχη.