Εκλογές αλά πολύ παλαιά

Στις εκλογές η αντιπαράθεση είθισται να γίνεται μέσω επιχειρημάτων… Όμως καμιά φορά ο “πόλεμος” μεταξύ των υποψηφιών ξεφεύγει από την ανταλλαγή επιχειρηματών ή πολιτικών κατηγοριών και πηγαίνει σε άλλα επίπεδα… θυμίζοντας άλλες εποχές.

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι συζητήσεις στην περιοχή πως κάποιοι στον προεκλογικό “πόλεμο” μετέρχονται μέσα που μάλλον τα συναντά κανείς σε καθεστώτα και όχι σε δημοκρατίες. Υπηρεσία με οικονομικού χαρακτήρα αρμοδιότητες, που αποτελεί τον φόβο και τρόμο κάθε φορολογούμενου πολίτη, λέγεται πως το τελευταίο διάστημα έχει προβεί σε ελέγχους. Πράγμα που σε καμία περίπτωση δεν είναι μεπτό για μια κρατική υπηρεσία, όμως ω του θαύματος, οι ελεγχόμενοι τυγχάνουν υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές… Σε άλλη, περισσότερο ακραία, περίπτωση άλλη υπηρεσία που έχει κι αυτή τη δυνατότητα ελέγχων “επισκέφθηκε” πέντε φορές (!) σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών ελεύθερο επαγγελματία στο Αγρίνιο, που συμμετέχει σε αυτοδιοικητικό συνδυασμό. Στην εν λόγω υπηρεσία πολιτικός εποπτεύων και προϊστάμενος είναι ο επικεφαλής του ανθυποψήφιου συνδυασμού…

Τέτοιες περιπτώσεις συζητιούνται ευρέως το τελευταίο διάστημα και τα σχόλια για τον “υπόγειο πόλεμο” που γίνεται μεταξύ υποψηφίων δίνουν και παίρνουν. Το βέβαιο είναι ότι τέτοιες πρακτικές, στο βαθμό που όλα αυτά συμβαίνουν, παραπέμπουν σε πολιτική τρομοκρατία….