Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Εκδηλώσεις σε Αγρίνιο και Θέρμο

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος θα συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, με την διοργάνωση των παρακάτω εκδηλώσεων:

Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου
►16, 17 Μαΐου, ώρα 8:30 – 13:30
«Το αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου ως κόμβος πολιτισμού: ένα ταξίδι στο χρόνο». Εκπαιδευτικό εργαστήριο σχεδίου και χρώματος στον προαύλιο χώρο του μουσείου για την μαθητική κοινότητα, κατόπιν εκπαιδευτικής ξενάγησης στα μουσειακά εκθέματα, σε συνεργασία με την Κίνηση Πολιτών για την Αιτωλοακαρνανία «ΔΡΩ» και τον Δήμο Αγρινίου. Υπεύθυνη εκ. προγράμματος: Δ. Γαβρίνα, Μουσειοπαιδαγωγός (26310-55654)

►18 Μαΐου, ώρα 10:15
«Το αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου ως κόμβος πολιτισμού: ένα ταξίδι στο χρόνο». Ξενάγηση για το ευρύ κοινό, με ελεύθερη είσοδο, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου, σε συνεργασία με την Κίνηση Πολιτών για την Αιτωλοακαρνανία «ΔΡΩ» και τον Δήμο Αγρινίου. Υπεύθυνος δράσης: Γ. Σταμάτης, αρχαιολόγος (26310-22026)

►22 Μαΐου, ώρα 10:00
«Έκθεμα του μήνα: Το χρυσό στεφάνι του Θυρρείου»
Η Εφορεία μας επέλεξε την Διεθνή Ημέρα Μουσείων για να παρουσιάσει για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό ως έκθεμα του μήνα το χρυσό στεφάνι με φύλλα μυρτιάς του 2ουαι.π.Χ. που βρέθηκε το 1973-74 σε κιβωτιόσχημο τάφο στο ακαρνανικό Θύρρειο, μαζί με τα συνευρήματά του: χρυσό ενώτιο με μορφή ερωτιδέα, οκτώ λογχοειδή φύλλα ελιάς που ανήκουν σε άλλο στεφάνι, πέντε μικρά ελάσματα χρυσού, που ενδεχομένως ανήκουν σε διάδημα ή περίαπτο και αρκετά αγγεία.

Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου
18 Μαΐου, ώρα 19:00
«1909-2019. 110 χρόνια αρχαιολογικό μουσείο Θέρμου». Στο παλαιό Μουσείο Θέρμου, που παραμένει κλειστό και είναι ένα από τα πρώτα Μουσεία της Ελλάδος θα φιλοξενηθεί φωτογραφική έκθεση για την ιστορία των ανασκαφών και τα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση και μουσική βραδιά με την παγκοσμίου φήμης υψίφωνο Γεωργία Τριανταφύλλου. Η εκδήλωση θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Εταιρεία Φίλων Μουσείου και Αρχαιολογικού χώρου Θέρμου και τον Δήμο Θέρμου.
Είσοδος ελεύθερη
Χώρος διεξαγωγής: Παλαιό και Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμο

Η είσοδος στα μουσεία είναι ελεύθερη το Σάββατο 18 Μαΐου.