Kόντρα Παπαναστασίου – Σταρακά για το Πάρκο [HDvideo]

“Οι «εξαγγελίες» για το Πάρκο θυμίζουν εποχές Μαυρογιαλούρου και εξαπατούν τους πολίτες” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η υποψήφια δήμαρχος Αγρινίου Χριστίνα Σταρακά, με αφορμή τις αναφορές στη μελέτη ανάπλαση του Παπαστρατείου Πάρκου από τον Γιώργο Παπαναστασίου στην προχθεσινή ομιλία του στους ετεροδημότες της Αθήνας. “Ήμουν πολύ σαφής στη διατύπωση λέγοντας ότι η μελέτη έγινε αποδεκτή από το Δασαρχείο και οδεύει για τη τελική έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Εκτός αν, η κ. Σταρακά, δεν ξέρει τη διαδικασία ή δεν θέλει να προχωρήσει η ανάπλαση του Πάρκου” αναφέρει στην απάντησή του ο δήμαρχος Αγρινίου.

Σε κάθε περίπτωση το βίντεο με το χαρακτηριστικό απόσπασμα της ομιλίας του Γ. Παπαναστασίου, που δημοσιεύει το ΑγρίνιοCulture.gr, μάλλον δικαιώνει το δήμαρχο Αγρινίου ως προς το τι πραγματικά ειπώθηκε. Εξάλλου η Χριστίνα Σταρακά στην ανακοίνωσή της αυτοαναιρείται μέσα σε δύο μόλις προτάσεις. “O κ. Παπαναστασίου, στην ομιλία του στην Αθήνα, ανακοίνωσε πως έχει εγκριθεί η διαχειριστική μελέτη για το Πάρκο από το δασαρχείο Αγρινίου” λέει αρχικά η Χριστίνα Σταρακά και στην αμέσως επόμενη πρόταση σημειώνει χαρακτηριστικά “μάλιστα, δήλωσε, πως «τις επόμενες μέρες»(!) πρόκειται να αναγγελθεί έγκριση της μελέτης αυτής από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Eγκρίθηκε ή πρόκειται να αναγγελθεί η έγκριση…;;; Μοιάζει λίγο μπερδεμένη η υποψήφια δήμαρχος Αγρινίου…. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να σημειωθεί πως βάσει νόμου η διαχειριστική μελέτη παίρνει την οριστική έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στην οποία υπάγονται τα Δασαρχεία. Αν λοιπόν το Δασαρχείο Αγρινίου έκανε αποδεκτή τη μελέτη μοιάζει κάπως απίθανο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση να μην δεχθεί αυτό που εν πολλοίς εισηγείται το Δασαρχείο ή να καθυστερήσει υπέρ του δέοντος να δώσει την τελική έγκριση.

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις των δύο:

Η ανακοίνωση της Χρ. Σταρακά
O κ. Παπαναστασίου, στην ομιλία του στην Αθήνα, ανακοίνωσε πως έχει εγκριθεί η διαχειριστική μελέτη για το Πάρκο από το δασαρχείο Αγρινίου. Μάλιστα, δήλωσε, πως «τις επόμενες μέρες»(!) πρόκειται να αναγγελθεί έγκριση της μελέτης αυτής από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Επειδή οι πολίτες του Αγρινίου πρέπει να είναι ενημερωμένοι υπεύθυνα γι’ αυτό το κρίσιμο ζήτημα που απασχολεί την πόλη η υποψήφια Δήμαρχος Αγρινίου Χριστίνα Σταρακά έκρινε χρήσιμο να ενημερωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες για το θέμα του Πάρκου. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από το Δασαρχείο Αγρινίου και από την Διεύθυνση Δασών, δεν υπήρξε καμία εξέλιξη και παραμένει ακόμα σε εκκρεμότητα η διαχειριστική μελέτη.Άλλωστε ο Συνδυασμός μας θα ήταν πρώτος που θα επικροτούσε οποιαδήποτε θετική εξέλιξη για το Πάρκο, παρά το γεγονός ότι πέρασαν πέντε χρόνια χωρίς να σημειωθεί καμία εξέλιξη.

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι μετά από πέντε χρόνια απραξίας, έχοντας μηδενικό έργο, ο κ. Παπαναστασίου προσπαθεί να εξαπατήσει τους πολίτες, δέκα μέρες πριν τις εκλογές. Οι Αγρινιώτες όμως ξέρουν, γιατί το ζουν καθημερινά, ότι το Πάρκο, αφέθηκε στην τύχη του, με ευθύνη της σημερινή δημοτικής αρχής.Ο απερχόμενος δήμαρχος, εγκλωβισμένος στα αδιέξοδα που δημιούργησε ο ίδιος για τα μεγάλα ζητήματα του Δήμου, όσο πλησιάζει ο χρόνος των εκλογών επιδίδεται στο προσφιλές του σπορ, αυτό της αποθέωσης των πελατειακών υποσχέσεων και των προεκλογικών ρουσφετιών.

Ο Αγρινιώτης και η Αγρινιώτισσα όμως έχουν και επίπεδο και φιλότιμο. Δεν τους εξαπατά κανείς με υποσχέσεις που θυμίζουν εποχές Μαυρογιαλούρου και με «λύσεις» που εξαγγέλλονται στο «και πέντε» της θητείας του σημερινού δημάρχου. Αυτό είναι οπισθοδρόμηση και οι Αγρινιώτες θέλουν την πρόοδο.Ο χρόνος του κ. Παπαναστασίου έχει παρέλθει. Για ό,τι έκανε ή δεν έκανε έχει ήδη κριθεί και είναι ξεκάθαρο ότι οι πολίτες θα του δώσουν σαφή απάντηση στις 26 Μαΐου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου απαντώντας στην ανακοίνωση της κ. Σταρακά για τα Πάρκο ανέφερε σχετικά:
«Είναι κρίμα που, η θητεία της κ Σταρακά στην Περιφέρεια, δεν της δίδαξε την ακρίβεια στο λόγο έτσι ώστε να αντιλαμβάνεται τη διακριτή διαφορά ανάμεσα στις έννοιες κάνω αποδεκτό και εγκρίνω.
Στην ομιλία μου στην Αθήνα ήμουν πολύ προσεκτικός, όπως πολύ προσεκτικός είμαι σε ότι αφορά στην εξέλιξη της πορείας της μελέτης του πάρκου.
Ήμουν πολύ σαφής στη διατύπωση λέγοντας ότι η μελέτη έγινε αποδεκτή από το Δασαρχείο και οδεύει για τη τελική έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Εκτός αν, η κ. Σταρακά, δεν ξέρει τη διαδικασία ή δεν θέλει να προχωρήσει η ανάπλαση του Πάρκου.
Για την ανάπλαση του Δημοτικού Πάρκου εργαστήκαμε με επιμονή προκειμένου να ξεπεράσουμε όλο το αρνητικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί από προηγούμενες αστοχίες και το οποίο συντηρούνταν παρασκηνιακά και κακόβουλα.
Είναι πλέον πρόδηλο ποιος επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα αμφιβολίας στους πολίτες λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Νομίζω ότι, με τη σημερινή ανακοίνωση, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να υποτιμά τη μνήμη και τη νοημοσύνη της κοινωνίας.
Δυστυχώς στη συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει ότι ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος της κ. Σταρακά.
Πίστευα και πιστεύω ότι η ανάπλαση του πάρκου πρέπει να ενώνει όλους τους Αγρινιώτες και γι αυτό εργάζομαι».