Με ολομέτωπη επίθεση στη δημοτική αρχή η κεντρική ομιλία του Ν. Καζαντζή

Με πολύ αισιοδοξία και παρουσία πολύ κόσμου πραγματοποιήθηκε απόψε η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού “Ο τόπος μας αξίζει” με ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Αγρινίου Νίκου Καζαντζή.

Ο Νίκος Καζαντζής στην ομιλία του, που πραγματοποιήθηκε στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού επί της οδού Σαλάκου, εξαπέλυσε αφ΄ενός για μια ακόμη φορά δριμύτατη επίθεση στην απερχόμενη δημοτική αρχή και αφ΄ετέρου παρουσίασε τους βασικούς άξονας του προγράμματός του για το δήμο Αγρινίου και τα προβλήματα της περιοχής.

“Μας ρωτούν τι θα κάνουμε στο δεύτερο γύρο, εμείς περιμένουμε τον αντίπαλό μας στο δεύτερο γύρο” με αυτά τα λόγια ο Νίκος Καζαντζής αρχικά εξέφρασε την αισιοδοξία για την πορεία του συνδυασμού του στις εκλογές.

Στη συνέχεια ο Ν. Καζαντζής κατήγγειλε την παρουσία του Γ. Παπαναστασίου σε σεμινάριο δικαστικών αντιπροσώπων στο δικαστικό μέγαρο Αγρινίου, ενώ αιχμές άφησε ο Ν. Καζαντζής και για τη στάση του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Αγρινίου στο θέμα αυτό. Για πολλοστή φορά ο επικεφαλής του συνδυασμού “Ο τόπος μας αξίζει” κατηγόρησε για απραξία τη σημερινή δημοτική αρχή Αγρινίου πως βρίσκεται «μονίμως σε διακοπές», ενώ επανέλαβε πως οι προεκλογικές δεσμεύσεις του Γ. Παπαναστασίου το 2014 έμειναν στο προεκλογικό του πρόγραμμα και δεν έγιναν ποτέ πράξη. Ενδεικτικά κατηγόρησε την απερχόμενη δημοτική αρχή για πλήρη αδιαφορία σε θέματα, όπως το πάρκο, το Πανεπιστήμιο, τη μη αξιοποίηση της Τριχωνίδας των αποθηκών Παπαπέτρου, αλλά και του αρχαίου θεάτρου Στράτου κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ν. Καζαντζής έθεσε και θέματα ηθικής τάξης για τη δημοτική αρχή Αγρινίου κάνοντας λόγο για την «αγάπη που έχουν κάποιοι για την καρέκλα και τον μισθό τους, που τον αύξησαν κιόλας», ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του μίλησε για ρουσφοτολογικές προσλήψεις στο δήμο και για «διορισμούς συγγενών».

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο Ν. Καζαντζής για τα έργα ασφαλτοστρώσεων που έγιναν πρόσφατα λέγοντας πως θυμίζουν πρακτικές της δεκαετίας του ’50. Ενώ δηκτικός στάθηκε για δράσεις του δήμου στο τομέα του αθλητισμού και του πολιτισμού. Η δημοτική αρχή εξευτέλισε τη διοργάνωση του ημιμαραθωνίου «Μιχάλης Κούσης» είπε χαρακτηριστικά, ενώ χαρακτήρισε το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών “Balcan Express”, θυμίζοντας με νόημα πως
“κάποτε στο Αγρίνιo, γίνονταν τα Παπαστράτεια”.

Ο επικεφαλής του συνδυαασμού “Ο τόπος μας αξίζει” ανέφερε πως με την πορεία στην αυτοδιοίκηση τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και στη μάχιμη δικηγορία, έχει αποδείξει πως αξίζει της εμπιστοσύνης των δημοτών. Το ίδιο ανέφερε ισχύει και για τα μέλη του συνδυασμού, που όπως είπε έχουν εντιμότητα και διάθεση προσφοράς στον τόπο. «Είναι μια ευκαιρία το Αγρίνιο να έχει μια δημοτική αρχή που θα παλεύει για τον τόπο και θα προβάλλει τα πλεονεκτήματα του», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο Ν. Καζαντζής υπογράμμισε πως ο δήμος Αγρινίου δεν χρειάζεται έναν δήμαρχο που να κάθεται στο γραφείο του, αλλά έναν δήμαρχο που θα διεκδικεί πόρους και θα αξιοποιεί προγράμματα. «Αυτά χρειάζονται οργάνωση, μέθοδο και σχεδιασμό», εξήγησε και πρόσθεσε πως όραμά του είναι ότι “ο δήμος Αγρινίου θα πρέπει να ανακτήσει τη θέση του, να γίνει ένας δήμος που θα πρωτοπορεί και θα είναι πρωταγωνιστής».

Εκδήλωση Καζαντζή