Μεγαλειώδης συγκέντρωση Παπαναστασίου, με σκληρό ροκ για Σταρακά

«Πάμε δυνατά, για το μεγάλο, ηχηρό αποτέλεσμα νίκης την Κυριακή» είπε ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου στην μεγαλειώδη προεκλογική του συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία.

“Το Αγρίνιο του σήμερα είναι πολύ διαφορετικό, πολύ καλύτερο, πιο ανθρώπινο και λειτουργικό απ’ αυτό του 2014. Κι αυτό το σημαντικό έργο που μαζί έχουμε πετύχει, είναι και η καλύτερη, η πιο αξιόπιστη παρακαταθήκη για τη συνέχεια” εκτίμησε ο Γ. Παπαναστασίου.

“Η Σταρακά φοβάται γιατί ελπίζει, μάταια βέβαια, ότι ο πολιτικός της μέντορας θα επιχειρήσει να χειραγωγήσει έναν ολόκληρο πολιτικό χώρο”
Σκληρά επικριτικός ήταν ο Γ. Παπαναστασίου για τη Χριστίνα Σταρακά σχολιάζοντας τη χθεσινή της ομιλία. “Χθες η κ. Σταρακά, έδειξε ενοχλημένη γιατί ζητήσαμε καθαρή εντολή από την πρώτη Κυριακή. Μάλλον φοβάται γιατί ελπίζει, μάταια βέβαια, ότι ο πολιτικός της μέντορας θα επιχειρήσει να χειραγωγήσει έναν ολόκληρο πολιτικό χώρο” είπε χαρακτηριστικά εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς τις σχέσεις της με τον προσφάτως μεταγραφηθέντα στο ΣΥΡΙΖΑ Θάνο Μωραίτη. Και πρόσθεσε: “Έτσι εννοεί τις πολιτικές συνεργασίες και συνέργειες. Εσείς όμως, γνωρίζετε καλά και ξέρετε ότι πρέπει από την πρώτη κιόλας Κυριακή να απαντήσετε στην πολιτική αμετροέπεια και τον φθηνό παραγοντισμό”.

Στη συνέχεια ο Γ. Παπαναστασίου τόνισε πως η Χρ. Σταρακά “έχει το θράσος να μιλά για αξιολόγηση του έργου της στην Αιτωλοακαρνανία. Υποστήριξε ότι στον σχεδιασμό της είναι η κάθετη σύνδεση με την Ιόνια Οδό.Χωρίς ντροπή, οικειοποιήθηκε τις προσπάθειες μας, ενώ μέχρι χθες προωθούσε παρασκηνιακά την αναβάθμιση του παλιού υφιστάμενου οδικού άξονα” και πρσθεσε με νόημα πως “όλοι γνωρίζουν ότι εμείς παλέψαμε για να κατατεθεί η μελέτη – δωρεά στο Υπουργείο και ακόμη αγωνιζόμαστε να προχωρήσει το έργο”.

Επιπλέον ο Γ. Παπαναστασίου επέκρινε και το πρόγραμμα της υποψηφίας δημάρχου. “Λέει ότι θα προχωρήσει σε ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις για την Τριχωνίδα και το Αγρίνιο. Είναι προφανές ότι ακόμη δεν κατάλαβε (παρότι της έδωσε η Περιφέρεια την υλοποίηση της χωρικής επένδυσης στο Μεσολόγγι) ποιες ήταν οι αρμοδιότητες και οι δυνατότητες που είχε ως Αντιπεριφερειάρχης στο σχεδιασμό του ΕΣΠΑ” είπε ο Γ. Παπαναστασίου και πρόσθεσε “εμείς, μόνοι μας σχεδιάσαμε και υλοποιούμε πρώτοι στην Ελλάδα μια μεγάλη Βιώσιμη Αστική Ανάπλαση. Εμείς ήμασταν αυτοί που προτείναμε την ΟΧΕ Τριχωνίδας, Λυσιμαχείας , Παναιτωλικού και Αρακύνθου κάνοντας ένα βήμα μπροστά”. Τέλος, απευθυνόμενος σε προσωπικό τόνο προς τη ανθυποψήφιά του αναρωτήθηκε με νόημα “που ήσασταν, όταν προσπαθούσαμε να χτίσουμε, με πρωτοβουλία μας, ένα πρόγραμμα αξιοποίησης όλων των αρχαιολογικών χώρων της Αιτωλοακαρνανίας;” και πρόσθεσε “αντί αυτού λέτε ότι προγραμματίζετε την αξιοποίηση των εμβληματικών μνημείων της πόλης.Σας πιάσαμε αδιάβαστη. Έχουμε έτοιμη την υποβολή της πρότασης για τα κτίρια των αποθηκών Παπαστράτου”.

Στη συνέχεια ο Γ. Παπαναστασίου αναφέρθηκε διεξοδικά στο έργο της δημοτικής αρχής δίνοντας έμβαση στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. “Η ΒΑΑ, στην οποία εσχάτως εντάξαμε και το 4ο έργο προϋπολογισμού μισού εκατομμυρίου ευρώ, τα ηλεκτρικά ποδήλατα, τα έργα την είσοδο της πόλης, ύψους 4,8 εκ., η ένταξη του έργου αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού υδροδότησης από το φράγμα Καστρακίου έως τις κεντρικές δεξαμενές Αγρινίου» ύψους 17,8 εκ. ευρώ που εντάξαμε πριν από λίγες μέρες, τα προενταγμένα έργα ύψους 21 εκ. ευρώ, ακόμη η δημοπράτηση του νέου κτιρίου του 7ου Γυμνασίου είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων και παρεμβάσεων των τελευταίων ετών που αλλάζει δραστικά την φυσιογνωμία του Αγρινίου” ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΑκόμη ο Γ. Παπαναστασίου έδωσε έμφαση σε ό,τι αφορά το περιβάλλον, αναφέροντας την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος του ΧΥΤΑ, την ενίσχυση των υποδομών με νέα απορριμματοφόρα και κάδους, την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού, τα έργα συλλογικής αστικών λυμάτων στην Αγία Βαρβάρα ύψους 1,2 εκ ευρώ, την προώθηση της κατασκευής του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων που, όπως είπε, σε συνδυασμό με την επέκταση του ΧΥΤΑ και την μετατροπή του σε ΧΥΤΥ, επιλύει το πρόβλημα για τα 50 επόμενα χρόνια.

Απαντήσεις στις επικρίσεις του δέχεται για το Πάρκο έδωσε ο Γ. Παπαναστασίου. “Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το πάρκο μας. Μέχρι τώρα αποφεύγαμε να το κάνουμε σκόπιμα. Για να μη δώσουμε τροφή στους κακόβουλους οι οποίοι χρησιμοποιώντας κάθε αθέμιτο μέσο προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης και αμφιβολίας σε αυτή την δύσκολη και σκληρά γραφειοκρατική πορεία ωρίμανσης του έργου” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε με νόημα πως “όσο κι αν προσπάθησαν σας λέω ότι, όλα τα εμπόδια ξεπεράστηκαν με κόπο υπομονή και συνεργασία, οι διαδικασίες δρομολογήθηκαν και το έργο πολύ σύντομα θα δημοπρατηθεί και θα υλοποιηθεί”.