Και με τη Σταρακά και κατά συνείδηση η “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία”

Συνεδρίασε η “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία” του Στ. Καμμένου για να καθορίσει τη στάση της ενόψει του δευτέρου γύρου των δημοτικών εκλογών στο Αγρίνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση μεταξύ των υποψηφίων του συνδυασμού ανέδειξε δύο τάσεις. Αυτούς που πιστεύουν πως θα πρέπει στο δεύτερο γύρο να στηριχθεί η Χριστίνα Σταρακά με βάση τη ντιρεκτίβα του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ πως «πρέπει να στηριχθούν τα προοδευτικά ψηφοδέλτια»… και αυτούς που εξέφρασαν την άποψη πως δεν πρέπει να δοθεί “γραμμή” για Σταρακά, αλλά αντιθέτως να δοθεί μήνυμα για ψήφο κατά συνείδηση με προτίμηση στο άκυρο και το λευκό. Έγινε ψηφοφορία επί του διλήμματος και επικράτησε με 32 – 14 η άποψη για στήριξη των προοδευτικών δυνάμεων.

Αναμένεται σύντομα και επίσημη τοποθέτηση της παράταξης καθώς θα έχει αρκετό ενδιαφέρον αν θα αναφέρεται σε αυτή ονομαστικά η Χριστίνα Σταρακά… Καθώς επίσης αν -όπως λένε οι πληροφορίες- στην ανακοίνωση του συνδυασμού θα γίνει αναφορά στην ελεύθερη βούληση των πολιτών για ψήφο κατά συνείδηση, έτσι ώστε να καταγραφεί η μειοψηφική τάση εντός της παράταξης.

Σε κάθε περίπτωση η “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία” κλήθηκε να πατήσει σε δύο βάρκες, αυτή του κεντρικού κόμματος που θεωρεί το έργο της Περιφέρειας -κατ΄επέκταση και της Χριστίνας Σταρακά- εξαιρετικό και αυτή πως λέει η Χριστίνα Σταρακά, εκτός από ανεπαρκής ως αντιπεριφερειάρχης, ευθύνεται μαζί με τον πολιτικό της διαφημιστή και υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ πια, Θάνο Μωραΐτη, για την κατακρίμνηση των ποσοστών της παράταξης σε σχέση με τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή.