Με λύσσα για Κατσιφάρα και Σταρακά και το ΠΑΣΟΚ μετά το ΣΥΡΙΖΑ

Παίζουν το χαρτί της “αντι-δεξιάς”, όμως με κοινούς υποψηφίους με αυτό που χαρακτηρίζουν “νέα δεξιά”

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά και ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκαν σήμερα το πρωί στο Αγρίνιο σε μια προσπάθεια να αντιστρέψουν το κλίμα που καταγράφηκε ήδη στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών σε βάρος του νυν Περιφερειάρχη και της νυν αντιπεριφερειάρχη.

Η παρουσία τους στο Αγρίνιο είχε πρωταρχικό σκοπό την υποστήριξη του Απ. Κατσιφάρα. Μάλιστα για το σκοπό αυτό έχει επιστρατευτεί και ο “σκληρός ροκάς” του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης, ο οποίος το τελευταίο διήμερο βρίσκεται στην Πάτρα (τελικά δεν ήρθε στο Αγρίνιο), δίνοντας τη μάχη για την κινητοποίηση του κόσμου υπέρ του Απόστολου Κατσιφάρα. Σε ξενοδοχείο του Αγρινίου έγινε αρχικά ευρεία συνάντηση με στελέχη του ΚΙΝΑΛ από όλη την Αιτωλοακαρνανία, προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συσπείρωση, αφού η σύμπλευση του νυν Περιφερειάρχη και με το ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε πλειάδα τοπικών στελεχών του κόμματος.

Ακολούθως η Φώφη Γεννηματά,συνοδευόμενη από τον Γ. Παπανδρέου, τον Απ. Κατσιφάρα και πλειάδα στελεχών του ΚΙΝΑΛ, επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο της Χριστίνας Σταρακά εκφράζοντας τη στήριξη της στην υποψήφια Δήμαρχο Αγρινίου. Σε κάθε περίπτωση αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΙΝΑΛ μέχρι σήμερα σε κανένα υποψήφιο δήμαρχο της Αιτωλοακαρνανίας δεν παρείχε επισήμως τη στήριξή του. Η στήριξη προς τη Χρ. Σταρακά, την τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου, προφανώς σηματοδοτεί την απέλπιδα προσπάθεια τόσο της ιδίας να ανατρέψει τη διαφορά των 14 μονάδων από το Γ. Παπαναστασίου, καθώς επίσης και τα… αντανακλαστικά του ΚΙΝΑΛ να τρέξει πίσω από τις εξελίξεις, δηλαδή πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ, που έσπευσε χθες μέσω κυβερνητικών χειλέων και της αυτοδιοικητικής του παράταξης να υποστηρίξει τη Χρ. Σταρακά.

“Η Δυτική Ελλάδα έχει περιφερειάρχη προοδευτικό και αποτελεσματικό, έναν άνθρωπο που έχει δείξει τις ικανότητές του, το όραμά του και την αγάπη για τον τόπο του και έχει κάνει σημαντικό έργο” είπε σε δηλώσεις της η Φώφη Γεννήματα και πρόσθεσε “Είμαστε αισιόδοξοι πως δεν θα υπάρξει αλλαγή, δεν θα υπάρξει κανένα εμπόδιο για να συνεχιστεί η σημαντική αυτή πορεία”.

Σε δηλώσεις τους τόσο ο Γ. Παπανδρέου, όσο και ο Απ. Κατσιφάρας, όπως συμβαίνει συνήθως ενόψει του δευτέρου γύρου έκαναν το διαχωρισμό ανάμεσα σε “δημοκράτες”, “προοδευτικούς” πολίτες κτλ σε μια εμφανή προσπάθεια να παίξουν το χαρτί της “αντι-δεξιάς”… την ώρα που το ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ “νέα δεξιά” και εμφανίζεται στην αυτοδιοίκηση με κοινούς υποψηφίους με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανάλογους τόνους και η Χρ. Σταρακά σε ανακοίνωση του συνδυασμού της επανέλαβε τα περί νίκης “των προοδευτικών ιδεών και των προοδευτικών παρατάξεων”…