Παπαναστασίου: Είναι σε πανικό, έρχονται υπουργοί για να ανακοινώσουν μακέτες και αρχηγοί για να πάνε σε εκλογικά κέντρα

“Το Αγρίνιο είναι περήφανο και δημοκρατικό και θα παραμείνει περήφανο και δημοκρατικό. Όμως ούτε χειραγώγειται, ούτε πατρωνάρεται από κανένα” δήλωσε ο Γ. Παπαναστασίου μιλώντας στον Αέρας Fm ενόψει του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών.

Κληθείς να σχολιάσει τη στήριξη της “Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας” στην Χριστίνα Σταρακά εκτίμησε ότι “προσπαθούν να ακολουθήσουν μια κεντρική οδηγία. Προσπαθούν να εμπλέξουν τις εθνικές με τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Όμως οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι κάτι εντελώς διαφορετικό”. Ενώ σε σχέση με το σκεπτικό της “Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας” “για να μην παραμείνει ο δήμος Αγρινίου στα χέρια φιλελεύθερων και αντιλαϊκών δυνάμεων” ο Γ. Παπαναστασίου. Κάλεσε τους αντιπάλους του να κατονομάσουν ένα αντιλαϊκό μέτρο που ο ίδιος πήρε. “Το έζησα και στις προηγούμενες εκλογές, όπου κάποιοι έλεγαν πως αν βγεί δήμαρχος ο Παπαναστασίου θα δώσει την καθαριότητα σε ιδιώτες. Την έδωσα σε κανένα ιδιώτη” αναρωτήθηκε με νόημα και πρόσθεσε πως ο δήμος δεν έχει επιβάλλει τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, μείωσε τα τιμολόγια νερού και τελών σε ευαίσθητα κοινωνικά ομάδες.

Χαρακτήρισε ακόμη αστεία την κατηγορία της Χρ. Σταρακά πως ο δήμος και το δημαρχείο έχουν μετατραπεί σε κομματικό φέουδο. “Στο δημαρχείο δέχθηκα πλειάδα αρχηγών παρατάξεων και υπουργών και των δύο κυβερνήσεων που συνέπεσαν στη θητεία μου. Πότε δεν ξεχώρισα τους πολίτες με βάση την κομματική τους ταυτότητα” είπε χαρακτηριστικά. Ενώ με δηκτικό τόνο σχολίασε τόσο τη χθεσινή παρουσία Βασιλειάδη στο γήπεδο του Παναιτωλικού, όσο και την σημερινή της Φώφης Γεννηματά στο εκλογικό κέντρο της Χρ. Σταρακά. “Τι σας λέει ότι έρχονται χθες υπουργοί για να ανακοινώσουν μακέτες και αρχηγοί παρατάξεων για να πάνε σε εκλογικά κέντρα; Είναι σε πανικό…” είπε ο Γ. Παπαναστασίου και πρόσθεσε: “δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο θέλουν να χειραγωγήσουν την ψήφο του δημότη, που νοιάζεται για τον τόπο του, για την ποιότητα ζωής του, για το αύριο το δικό του και των παιδιών του”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γ. Παπαναστασίου