Υποψήφιος στην Αχαΐα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας θα τεθεί ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, πριν από λίγο, κατά την ομιλία του στο οινοκάστρο της Αχάια Κλάους στην Πάτρα.

«Ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα» ήταν το μήνυμα που έστειλε από την Πάτρα ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε μεταξύ άλλων πως η επαφή του με τους Έλληνες πολίτες τον έκανε να αποφασίσει έναν διαφορετικό εκλογικό αγώνα. «Με λιγότερα συνθήματα και φωνές και περισσότερες προτάσεις. Όμως, με μεγάλο πάθος για να γυρίσουμε, επιτέλους, σελίδα στον τόπο. Με άλλα λόγια, αν κάποιες εκλογές, παλαιότερα, είχαν αποκληθεί εκλογές “του καναπέ”, αυτές της 7ης Ιουλίου πρέπει να γίνουν οι εκλογές “του μυαλού και της ευθύνης”», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις κρίσιμες εκλογές τόνισε πως «η τελική έκβαση θα εξαρτηθεί απόλυτα από την κινητοποίηση και την συμμετοχή των ίδιων των πολιτών. Γιατί σε καμία εκλογή δεν υπάρχει προεξοφλημένο αποτέλεσμα. Στις εκλογές δεν μετρούν οι δημοσκοπήσεις, μετρά μόνο το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα το διαμορφώνουν αυτοί που έφτασαν και ψήφισαν στην κάλπη». Σχολιάζοντας το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως ο πρωθυπουργός «επανέλαβε όλα όσα οι πολίτες απέρριψαν παταγωδώς πριν δύο μόλις εβδομάδες. Δεν είχε τίποτε καινούριο να πει. Είναι δε τέτοια η φτώχεια τους ώστε τις περισσότερες τις δανείστηκαν από το δικό μας πρόγραμμα».

Κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ για διαστρέβλωση των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας, και συνέχισε λέγοντας: «Κατασκευάζουν μία Ν.Δ. που υπάρχει μόνο στην προπαγάνδα τους και βάζουν ψέματα και στο δικό μου στόμα μήπως και παραπλανήσουν κάποιον ανύποπτο». Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Μητοτσοτάκης εκτίμησε πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν μια απόδειξη της ωριμότητας του ελληνικού λαού. «Οι πολίτες καταδίκασαν την προπαγάνδα των ανύπαρκτων απειλών και του τεχνητού φόβου», ανέφερε χαρακτηριστικά. Χαρακτήρισε επίσης τις παροχές που ανακοίνωσε και ψήφισε η κυβέρνηση «προσφορές της τελευταίας στιγμής», για να «εξαγοραστεί η ψήφος» των πολιτών.