Ενθουσίασε η θεατρική παράσταση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου

Με την επίκαιρη θεατρική παράσταση «Υπάρχει και φιλότιμο»

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου στο πλαίσιο της Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και της ανάδειξης εκπαιδευτικού έργου, παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου το θεατρικό έργο «Υπάρχει και φιλότιμο» των Αλέκου Σακελλάριου-Χρήστου Γιαννακόπουλου.

Ένα θεατρικό έργο επίκαιρο και διαχρονικό που εντάχτηκε στο ευέλικτο και καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου και ακούμπησε στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των εκπαιδευομένων. Το έργο βασίζεται στη θεατρική κωμωδία «Ανώμαλη προσγείωση», που είχε γραφτεί το 1950 από τον Αλέκο Σακελλάριο και τον Χρήστο Γιαννακόπουλο και έγινε κινηματογραφική ταινία το 1965. Διακρίνεται για τη φρεσκάδα, τη διαχρονικότητα, το ρομαντισμό και την αίσθηση της αλήθειας.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό αντιπροσωπευτικό έργο της ελληνικής δραματουργίας με θέμα την πολιτική. Το όνομα του πρωταγωνιστικού ρόλου «Μαυρογιαλούρος» έχει γίνει μέρος της πολιτικής ορολογίας στην Ελλάδα.
Ο Νάσιος Νίκος και ο Αθανίτης Ανδρέας, Διευθυντής και Υποδιευθυντής αντίστοιχα του σχολείου, υπεύθυνοι για την οργάνωση, το συντονισμό και τη σκηνοθεσία της πολυπρόσωπης θεατρικής ομάδας, ενέπνευσαν τους εκπαιδευόμενους να αδράξουν τη Δεύτερη Ευκαιρία και να μπουν στο δρόμο της δημιουργικής μάθησης.

Μέσα από τη συνεργασία, την υπευθυνότητα την ομαδικότητα και τη θέληση οι εκπαιδευόμενοι της θεατρικής ομάδας ξεπέρασαν τον εαυτό τους και ανέδειξαν τις υποκριτικές τους. ικανότητες. Ήταν ακόμη ένα ωραίο ταξίδι στο δρόμο της δημιουργίας και της μάθησης των εκπαιδευόμενων του ΣΔΕ Αγρινίου, που διανύει φέτος το 16ο χρόνο λειτουργίας του

Με εκτίμηση
Ο Διευθυντής του ΣΔΕ Αγρινίου
Νάσιος Νίκος