Περιοδεία και συγκέντρωση της ΚΟ Φυτειών του ΚΚΕ

Περιοδεία στις Φυτείες και συγκέντρωση στη Παπαδάτου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, από την ΚΟ Φυτειών του ΚΚΕ. Ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Νίκος Μωραΐτης, υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στα σκληρά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα τέσσερα χρόνια, σε συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, καθώς και για διάφορα ζητήματα που αφορούν τους κατοίκους της περιοχής, όπως η εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά και τόνισε ότι: Δικαιολογημένα έχει ξεσηκωθεί η τοπική κοινωνία και έχει ισχυρές επιφυλάξεις για την ίδρυση και λειτουργία των μονάδων. Όχι μόνο θα επιβαρύνουν την υγεία, την αγροτική παραγωγή, τη μελισσοκομία,την κτηνοτροφία, το βελανιδόδασος, κ.ά., αλλά θα πληρώνουμε και για τη λειτουργία τους. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν πολλούς λόγους να ματαιώσουν την κατασκευή αυτών των μονάδων. Η οργανωμένη πάλη τους είναι ο αποφασιστικός παράγοντας στο να μπουν εμπόδια σε αυτή την αρνητική εξέλιξη.

Ο Ν. Μωραΐτης αναφέρθηκε επίσης στην τραγική κατάσταση που βιώνουν οι μικροί και μεσαίοι αγρότες από την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων. Επισήμανε ότι η σημερινή κυβέρνηση ικανοποιεί, όπως και οι προηγούμενοι, τα αιτήματα των μεγαλοαγροτών, προσθέτοντας ότι ο στόχος είναι η συγκέντρωση γης, παραγωγής και επιδοτήσεων σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών και καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Αναφέρθηκε, επίσης, στη φοροληστεία του αγροτοκτηνοτροφικού εισοδήματος, στο πετσόκομμα των εξισωτικών αποζημιώσεων, στην επιβολή ΕΝΦΙΑ στα βοσκοτόπια, στην αύξηση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές. Έφερε παραδείγματα που η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, υπηρετώντας τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών και των μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου, είναι που τσακίζουν τους αγρότες, όπως η συνεχώς μειούμενη τιμή του γάλακτος.

Καταλήγοντας, στάθηκε στην ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιούλη, ώστε η ψήφος τους να μην είναι μια ακόμη χαμένη ψήφος, αφού μόνο το ΚΚΕ είναι αυτό που την επόμενη των εκλογών θα συνεχίσει να μάχεται, μέσα και έξω από τη Βουλή, για τα δικαιώματα των εργαζομένων, των ανέργων, των αγροτών, των συνταξιούχων.