Την 1η Ιουλίου το debate των πολιτικών αρχηγών

Την Δευτέρα 1η Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η τηλεοπτική αναμέτρηση με τη συμμετοχή των επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ και της Ένωσης Κεντρώων.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε η διακομματική επιτροπή, στην οποία μεταφέρθηκε και επισήμως η οριστική απόφαση της ΝΔ να μην διεξαχθεί debate ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

H αντιπαράθεση των αρχηγών των κομμάτων στην ΕΡΤ, με συζήτηση σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου, όπως συμφωνήθηκε στη διακομματική επιτροπή για τις εθνικές εκλογές, που συνεδρίασε την Τρίτη υπό τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Ρουπακιώτη. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων διατύπωσαν τη θέλησή τους να μη συμμετάσχει στη διαδικασία η Χρυσή Αυγή.

Η επιτροπή έκρινε αναγκαίο να αποσταλεί επιστολή προς το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο προκειμένου να τηρηθεί η αρχή της αναλογικής ισότητας μεταξύ των κομμάτων κατά την προβολή τους, τόσο από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, όσο και από τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, ενώ διατυπώθηκε η ανάγκη σύγκλισης μεταξύ των κομμάτων, ώστε να υπάρξει ρύθμιση σε ό,τι αφορά την προβολή τους μέσω του διαδικτύου.

Ο κ. Ρουπακιώτης ανακοίνωσε ότι εντός των προσεχών ημερών θα αποδοθούν από το υπουργείο προς τα κόμματα, τόσο η προβλεπόμενη κρατική χρηματοδότηση, όσο και η έκτακτη ενίσχυσή τους. Είπε ακόμα ότι η διακομματική επιτροπή θα συγκληθεί εκ νέου, εφόσον παραστεί ανάγκη, πέραν της προβλεπόμενης συνεδρίασης που θα πραγματοποιηθεί μετά την επίσημη ανακήρυξη των εκλογικών συνδυασμών.