Φεύγει και το Ιστορικό – Αρχαιολογικό;

Πριν τη χθεσινή συζήτηση του Κ. Γαβρόγλου και της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών Β. Κυριαζοπούλου με μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας στο Αγρίνιο, ο Υπουργός Παιδείας έκανε δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Εκεί ο Κ. Γαβρόγλου απέφυγε να αναφερθεί στη μεταφορά του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος από το Αγρίνιο στην Πάτρα. Αυτό έγινε γνωστό στη διάρκεια της συζητήσης με τους καθηγητές των τμημάτων του Αγρινίου. Όμως ο Κ. Γαβρόγλου οn camera είπε κάτι που μάλλον προμηνύει και την φυγή του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας (μετεξέλιξη του ΔΠΠΝΤ)…

Ερωτηθείς σχετικά με τη δυνατότητα να δημιουργηθούν νέες υποδομές στο Αγρίνιο για το Πανεπιστήμιο, ο Κ. Γαβρόγλου δήλωσε “εμείς, ενώ υπάρχουν πέντε τμήματα, τα τρία είναι ο πυρήνας της νέας Γεωπονικής Σχολής, τα δύο ανήκουν σε άλλες Σχολές και θα προχωρήσουν όπως είναι να προχωρήσουν, εμείς έχουμε βάλει στην άκρη -που λένε- από τον προϋπολογισμό των Δημοσίων Επενδύσεων χρήματα για τα κτιριακά…”

Τι σημαίνει άραγε αυτό το “θα προχωρήσουν όπως είναι να προχωρήσουν”…; Μάλλον σημαίνει πως θα προχωρήσουν προς την Πάτρα. Στη συζήτηση με τους καθηγητές των τμημάτων του Αγρινίου δεν έγινε ουδεμία αναφορά στο μέλλον του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας, πέρα από μια νύξη του Κ. Γαβρόγλου για τους λόγους που κρίθηκε σκόπιμη η μετατροπή του Τμήματος ΔΠΠΝΤ σε Ιστορικό – Αρχαιολογικό. Τη συζήτηση μονοπώλησε σχεδόν η επικείμενη μεταφορά του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος. Επ’ αυτής η Πρύτανις του Πανεπιστημίου επιχειρηματολόγησε λέγοντας πως δεν είναι ωραίο να υπάρχει αποκομμένο ένα τμήμα από τα άλλα τμήματα της Σχολής. Το επιχείρημα αυτό ισχύει φυσικά και για το Τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας, που ενταγμένο στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου, παραμένει το μόνο Τμήμα της Σχολής που εδρεύει (ακόμη) στο Αγρίνιο…

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών διαφώνησε με τη μετεξέλιξή του σε Τμήμα Ιστορίας- Αρχαιολογίας, ενώ οι φοιτητές του Τμήματος είπαν επίσης “όχι” στην αλλαγή της φύσης του Τμήματος, αλλά “ναι” στη μεταφορά στην Πάτρα.