“Δεν είναι και τόσο νεοφιλελεύθερη η Πρύτανις, σε εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ήταν…”

Ακροθιγώς τέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου το ζήτημα των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου στα απόνερα της πρόσφατης επίσκεψης στο Αγρίνιο του Υπ. Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και της Πρυτάνεως Β. Κυριαζοπούλου.

Το θέμα τέθηκε αρχικά από τον επικεφαλής της παράταξης “Ανυπότακτο Αγρίνιο” Στ. Μερμίγκη που σχολιάζοντας τα όσα έγιναν γνωστά από την πρόσφατη επίσκεψη χαρακτήρισε γονατογράφημα το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή και εξέφρασε την ανησυχία του για την κατανομή των θέσεων μελών ΔΕΠ που απαιτούνται προκειμένου να λειτουργήσουν τα νεοϊδρυθέντα τμήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στάθηκε επικριτικός απέναντι στις αναφορές της Πρυτάνεως για το ζήτημα των υποδομών του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο. “Αποποιήθηκε την έκταση των 178 στρ. στο παλιό αεροδρόμιο και αποκαλύπτοντας το νεοφιλελεύθερο προσωπείο ζήτησε από τους πλούσιους χορηγούς της πόλης να συνδράμουν για να φτιαχτούν υποδομές” είπε χαρακτηριστικά.

“Δεν είναι και τόσο νεοφιλελεύθερη η Πρύτανις” είπε στην συνέχεια απαντώντας ο δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου και με εμφανή σκωπτική διάθεση πρόσθεσε “η κα Πρύτανις σε εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα ήταν παρούσα προ ημερών”… Και θύμησε πως ο ίδιος είχε πρόσφατα εκτιμήσει ότι ουδέποτε η Πρυτανεία ήταν διατεθειμένη να κάνει κάτι προκειμένου να αξιοποιηθεί η έκταση που είχε παραχωρηθεί στο παλιό αεροδρόμιο.