Σάκης Τορουνίδης: Είμαστε εκπρόσωποι κομμάτων, αλλά πρέπει να είμαστε πρώτα εκπρόσωποι του νομού μας

Στον “Αέρας Fm” και το Δημήτρη Παπαδάκη μίλησε ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΙΝΑΛ Σάκης Τορουνίδης.

Μιλώντας για την προσπάθεια του ΚΙΝΑΛ να επαναπροσεγγίσει τους ψηφοφόρους που στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ο Σάκης Τορουνίδης ανέφερε ότι “το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παιρνούσε προς τα έξω προς ένα μήνυμα έπαρσης και αλαζονείας. Εμείς πιστεύουμε ότι οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι πρέπει να ξαναγυρίσουν στο δικό μας χώρο, ο οποίος πλέον διδάχτηκε από τα λάθη του και δεν θα τα επαναλάβει”.

“Ήμασταν η παράταξη που βάλαμε πλάτη στα δύσκολα -θυμόμαστε όλοι πολύ καλά τους προπηλακισμούς, τις απειλές με κρεμάλες, τις μαγικές λύσεις των Ζαππείων- έναντι όλων αυτών των τεράτων του εθνολαϊκισμού αναλάβαμε ολόκληρη την ευθύνη και τη δική τους ευθύνη. Αντιτάξαμε το εθνικό έναντι του κομματικού συμφέροντος. Εμείς πληρώσαμε το νόμισμα! Έπρεπε να το πληρώσουν όμως όλοι στο μερίδιο που τους αντιστοιχούσε” είπε χαρακτηριστικά ο Σάκης Τορουνίδης και πρόσθεσε ότι το ΚΙΝΑΛ τώρα έχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη χώρα, ένα σχέδιο ισχυρό και προοδευτικό. “Πιστεύουμε ότι πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα από την αρχή και ευελπιστούμε ότι ο κόσμος, ο οποίος έφυγε από μας, έχει μία ευκαιρία να ξαναεπιστρέψει, γιατί έφυγαν από τον προοδευτικό χώρο, ο οποίος πλήρωσε το νόμισμα…”

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι ο Σάκης Τορουνίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην απαρχή του ΚΙΝΑΛ, το ΠΑΣΟΚ και την παρακαταθήκη του. “Το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι μία ευκαιριακή κατάσταση, υπάρχει μία ιστορική προσφορά και μία παρακαταθήκη σε βάθος χρόνου. Μην ξεχνάμε την αλλαγή που έγινε στη χώρα το 1981, με τη μεγάλη νίκη της δημοκρατίας άλλαξαν πάρα πολλά: ο φόβος να μιλήσεις ελεύθερα περιθωριοποιήθηκε, η σύνδεση της εργασίας με το πολιτικό σου φρόνημα, η ανισότητα του να είσαι γυναίκα. Μη ξεχνάμε ότι η αγρότισσα απέκτησε σύνταξη μετά το 1981, οι μη προνομιούχοι δεν έμειναν “εκτός των τειχών” είπε χαρακτηριστικά ο Σάκης Τορουνίδης και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων που υλοποιήθηκαν από προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όπως ο νόμος – πλαίσιο στην παιδεία, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στην υγεία, η Διαύγεια στο κράτος, ο “Καλλικράτης” στην αυτοδιοίκηση, ο θεσμός του οικονομικού εισαγγελέα και η αρχή καταπολέμησης του μαύρου χρήματος κ.α.

“Συνοθύλευμα χωρίς ιδεολογία ο ΣΥΡΙΖΑ”

Καταπέλτης για το ΣΥΡΙΖΑ ήταν ωστόσο ο Σάκης Τορουνίδης σχολιάζοντας την προσπάθειά του να οικειοποιηθεί την πολιτική κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου. “Ξεχνάνε ότι έχουν εκφυλίσει τη δημοκρατία, ότι μας πήγαν σε ένα δημοψήφισμα και έπεισαν το 61% του να ψηφίσει “όχι” και μετά το “όχι” έγινε “ναι” με σκυμμένο το κεφάλι; Η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και την καραμανλική δεξιά που δεν αγγίχτηκε ποτέ; Ένα συνοθύλευμα χωρίς ιδεολογία!” είπε χαρακτηριστικά ο Σάκης Τορουνίδης και υπογράμμισε περιπτώσεις της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως το κομματικό κράτος και ο τριπλασιασμός στις θέσεις των μετακλητών συμβούλων, οι φωτογραφικές διατάξεις στην προκήρυξη γενικών γραμματέων των υπουργείων, η προκήρυξη θέσεων εκτός ΑΣΕΠ κ.α. Πρόσθεσε ωστόσο: “Δεν τα έχω με τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, τα έχω με την ηγετική ομάδα, εκείνη που κάποια στιγμή θα πρέπει να πάρει το μήνυμα από το λαό ότι η απαξίωση, η έπαρση, η αλλαζονεία σε αυτή τη χώρα πληρώνονται…”

“Ο νόμος πρέπει να αποκτήσει ένα πλάνο και να πάμε όλοι μαζί να το διεκδικήσουμε”

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία επιχειρηματολογούν με την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού και άλλα έργα, ο Σάκης Τορουνίδης απάντησε σημειώνοντας ότι “προγραμματισμένα έργα από πριν διεκπεραιώθηκαν” και πρόσθεσε πως το ζητούμενο σήμερα για την Αιτωλοακαρνανία είναι η σύνδεση του Αγρινίου και του λιμανιού του Μεσολογγίου με την Ιόνια Οδό, η ολοκλήρωση του άξονα Άκτιο – Αμβρακία, ο άξονας Πλατυγιάλι – Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία, αλλά και τα αντισταθμιστικά από τη ΔΕΗ.

“Ο νόμος έχει ανάγκη άξιους ανθρώπους από όποιον χώρο και αν προέρχονται” είπε κλείνοντας ο Σάκης Τορουνίδης και πρόσθεσε πως “ο νόμος θα πρέπει να αποκτήσει ένα πλάνο και να πάμε όλοι μαζί να το διεκδικήσουμε, γιατί δεν μπορούμε να έχουμε άλλο περιθωριοποιημένη την Αιτωλοακαρνανία. Εμείς είμαστε εκπρόσωποι κομμάτων, αλλά όμως θα έπρεπε, θα έλεγα κατά 90%, να είμαστε οι εκπρόσωποι του νομού μας. Επιτέλους, εμείς λέμε προορισμός Αιτωλοακαρνανία!”

Αναλυτικά όσα είπε ο Σάκης Τορουνίδης: