Δ. Κωνσταντόπουλος: Η ψήφος στο ΚΙΝΑΛ δίνει εντολή να είναι αυτό που θα οδήγησει ως εγγυητής τη χώρα έξω από την κρίση

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία σήμερα είναι ότι δεν πρέπει να εγκλωβιστούμε σε έναν άγονο δικομματισμό και σε ένα δίπολο, το οποίο θα εμποδίσει τη χώρα να εφαρμόσει ένα σχέδιο ανασυγκρότησης, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο της κρίσης. Αυτό υπογράμμισε ο υποψήφιος βουελυτής του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος μιλώντας στον “Αέρας Fm” και το Δημήτρη Παπαδάκη αναφορικά με τη διμέτωπη επίθεση που δέχεται το ΚΙΝΑΛ τόσο από το ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από τη ΝΔ.

“Εμείς, το Κίνημα Αλλαγής, είμαστε δύναμη ευθύνης, είμαστε η πατριωτική παράταξη, που την περίοδο 2009 – 2011 σηκώσαμε μόνοι μας το βάρος να μην χρεοκοπήσει η χώρα. Σήμερα, γίνεται αντιληπτό στους πάντες ότι στο δρόμο της εθνικής στρατηγικής που χαράξαμε, ήρθαν και περπάτησαν όλοι” είπε ο Δ Κωνσταντόπουλος και πρόσθεσε ότι “μας δικαιώνει ότι ήρθαν στο δρόμο του ρεαλισμού η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί εκείνη την περίοδο όταν η χώρα βάλλονταν παντοχόθεν βρισκόντουσαν ως αντιμνημονιακές φωνές στο Ζάππειο και στο Σύνταγμα”.

“Η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής δίνει ισχυρή εντολή και δύναμη να είναι αυτό που την επόμενη μέρα θα οδήγησει ως εγγυητής τη χώρα έξω από την κρίση” υπογράμμισε ο Δ. Κωνσταντόπουλος και αναφέρθηκε διεξοδικά στις 12 δεσμεύσεις του ΚΙΝΑΛ για την ανάπτυξη, όπως η μείωση των φόρων και το σταθερό φορολογικό Σύστημα το οποίο περιλαμβάνει: μείωση του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων από το 29% στο 20%, μείωση του ΦΠΑ κατά 2 μονάδες (του υψηλού συντελεστή από το 24% στο 22%, του χαμηλού από το 13% στο 11%), μείωση του φόρου για τους αγρότες στο 13%, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, αλλά και μέτρα για την κοινωνική συνοχή όπως το νέο ΕΚΑΣ, κατώτερη σύνταξη στα 500 ευρώ για τον μεμονωμένο συνταξιούχο και κατώτερο εισόδημα τα 700 ευρώ για το ζευγάρι.

Απαντώντας στη ρητορική των τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού, ο Δ. Κωνσταντόπουλος απάντησε με νόημα ότι “τα μεγάλα έργα υποδομών σχεδιάστηκαν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ολοκληρώθηκαν επειδή κάθε κυβέρνηση είναι συνέχεια της προηγούμενης από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ”. Ωστόσο ο Δ. Κωνσταντόπουλος στάθηκε στη μη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό και την παρέμβασή του στη βουλή για την κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό. “Αυτό που πρότεινα και ανέδειξα αργότερα ο κ. Τσίπρας το εξήγγειλε” είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη στην περιοχή ο Δ. Κωνσταντόπουλος στάθηκε αρχικά στην παρέμβασή του το 2015 να μην μεταφερθούν τα τμήματα του Αγρινίου στην Πάτρα, όπως είχε αποφασιστεί από την Πρυτανεία. Ενώ για το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και τα τμήματα του στο Μεσολόγγι, ο Δ. Κωνσταντόπουλος υπογράμμισε την παρέμβασή του να ζητήσει να ισχύσει ό,τι ίσχυσε στην Κρήτη με την πανεπιστημιοποίηση του εκεί ΤΕΙ. “Πρόταξα να έχουμε την ίδια αντιμετώπιση και να μεταφερθεί το ΤΕΙ στο Μεσολόγγι, να αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις που υπάρχουν στο Μεσολόγγι και να έχουμε ένα Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Τεχνολογιών” είπε ο Δ. Κωνσταντόπουλος προσθέτοντας πως η αντιπρόταση του Υπουργείου για Γεωπονική Σχολή είναι καλοδεχόμενου, όμως εξέφρασε επιφυλάξεις σχετικά με τη στελέχωση των νέων τμήματων και τα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών. Ενώ επέκρινε τη στάση του Κ. Γαβρόγλου σχετικά με το τμήμα του ΤΕΙ στη Ναύπακτο που είχε δεσμευθεί ότι θα παραμείνει και τελικά μεταφέρθηκε. “Άλλα είπε και άλλα έκανε ο Γαβρόγλου, η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στην επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας” υπογράμμισε ο Δ. Κωνσταντόπουλος.

Τέλος ο Δ. Κωνσταντόπουλος υπενθύμισε την παρέμβασή του (δύο φορές) σχετικά με την μείωση του κόστους διέλευσης της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου. “Μετά τη δεκαετία υπάρχει όρος στη σύμβαση παραχώρησης να επαναπροσδιοριστεί το κόστος των διοδίων, αντ΄αυτού παρά την κρίση είχαμε αύξηση λόγω της αύξησης του ΦΠΑ” εξήγησε ο Δ. Κωνσταντόπουλος και πρόσθεσε ότι ο ίδιος πρότεινε και προτείνει τη μείωση κατά 40% του κόστους διέλευσης λόγω της μείωσης του οικογενειακού προϋπολογισμού των Ελλήνων στα χρόνια της κρίσης. Κατέληξε μάλιστα ο Δ. Κωνσταντόπουλος λέγοντας πως ο Υπουργός δεσμεύτηκε για επαναδιαπραγμάτευση, αλλά κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει από την επόμενη Κυβέρνηση. Ο ίδιος, αν επανεκλεγεί, δεσμεύτηκε ότι θα διεκδικήσει ξανά κάτι τέτοιο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δ. Κωνσταντόπουλος: